ANNONS

Citronmousse-strutar

/
DSC_0184

Hej hej

Regnet står som spön i backen i dag, brrr. Men vad gör det när det vankas sommarvärme sen i en vecka, så härligt! Inser dock att Sebbes regnkläder hänger i hallen..

I veckan gjorde jag en snabblagad dessert som man svänger i hop på nolltid. Gjorde denna mousse ofta förr men serverad i glas, första gången 2006 ser jag i arkivet! Minns att jag tipsade Åse om den då men de hade inte vaniljvispen i Skåne så jag skickade en på posten till henne (vi kände inte varandra då, träffades första gången live 5 år senare) och hennes dotter Juni måste legat i magen (13 år gammal nu).  Mailade Kelda innan och undrade om det var safe att äta en vaniljvisp som skickats på posten utan kylväska om man var gravid 🙂

DSC_0186
DSC_0190

Nu fyllde jag strutar med moussen i stället, kul och festligt (och gott!).

Kan serveras både som mousse, ställ i kylen ca 4 h så de stelnar men inte för länge så strutarna hinner mjukna, eller som glass, ställ dem isåfall i frysen. Lättlagad fräsch dessert.

Citronmousse-strutar med bär
10 portioner

10 våffelstrutar
2 gelatinblad
2 1/2 dl vaniljvisp
rivet skal och saft av 1/2 citron
200 g frysta bär
2 msk florsocker

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljsåsen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljvispen. Blanda i de frysta bären (jag använde bara hallon i dessa men det är gott med hallon/blåbär också), florsocker och citronskal. Låt moussen stelna i kylen.

DSC_0241
DSC_0243
DSC_0245

Smarr!

Ska i väg på en runda ärenden nu, kanske inhandla höstens första fredagsbukett? Blir en kort dag, familjen kommer hem strax efter lunch på fredagar så då tar vi helg! I kväll blir det kräftskiva på campingen med några granfamiljer.

Happy friday!!

KRAM

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00