Varma mackor med kaviar!

 

DSC_0315

Hej hej

Och godkväll. Vilken söndag! Eller vilken helg rättare sagt. Helt fantastiskt skönt väder och jag har gjort allt annat än suttit vid datorn i dag. Ni med kanske 🙂

Provat ännu ett läsartips. Detta lät så skumt så jag var bara tvungen, haha. Är  egentligen i n t e ett fan av  kaviar och ost ihop på macka (Mickes favvo) men detta smakade inte alls likadant. Det blev faktiskt sååå himla gott! Lite som en hint av janssons frestelse nästan fast ändå inte. Umami-smak helt enkelt. Tack Jennie för receptet.

DSC_0302

Varma kaviarmackor
1 st

2 formbröd
smör
finskuren purjolök
kalles kaviar
gräddost

Smöra yttersidorna av bröden och insidan på ena brödskivan och bred ett ganska rejält lager kaviar på. Lägg på finstrimlad purjolök och toppa med riven gräddost (eller någon annan ost med goda smältegenskaper). Lägg på den andra skivan bröd och lägg mackan i smörgåsgrillen tills den fått gyllene färg och osten smält. Låt svalna något och dela mackan på mitten (godast att äta varma mackor i trekanter av nån anledning ju?!).

DSC_0294
DSC_0297
DSC_0300
DSC_0303
DSC_0318
DSC_0311

Himla gott!! Ni måste faktiskt också prova 🙂

På söndagar brukar jag ju egentligen ha veckomatsedel här i bloggen. Är det något ni vill att jag fortsätter med?

KRAM

 1. Jennie skriver:

  Hahaha! Men LOVELY – sa ju att det var gott! <3
  Hade missat detta inlägg tidigare.

 2. Molly skriver:

  Varma mackor i våffeljärn, med kaviar och ost är jättegott, fast det är inte många som vill prova :). Har inte testat med purjo och i smörgåsjärn, men det låter gott!
  Tack för en bra blogg!!

 3. Anna skriver:

  Har du testat Svenssons Kaviarsnurror?? Perfekt som förplock eller på buffén! Blanda 1 dl creme fraiche, 1 dl kaviar, 1 dl riven Västerbotten ost och 1 finhackad chalottenlök. Bred på röran på 1 ark kyld smördeg (sån man köper på rulle) och rulla ihop. Skär i 1-2 cm breda bitar och grädda i ugnen ca 15-20 min till de gått fin färg. Såååå gott!! Kram!

  1. Menar du typ ”kalles kaviar” eller korn på burk? Kram

   1. Anna skriver:

    Typ Kalles kaviar!

 4. Ja tack! Fortsätt med veckomatsedeln 🙂

 5. Karin skriver:

  Jättegärna veckomatsedel! Använder många av dina recept. Med just veckomat är det lätt att köra fast i sina gamla vanor …

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..