ANNONS

Tres leches – tårta på tre sorters mjölk

/

DSC_0486

Hej hej

Detta recept har legat i min att-prova-mapp länge, en sydamerikansk tårta som heter Tres leches (tre sorters mjölk) och blir helt galet saftig. Enkel att baka, går att göra i rund form med höga kanter eller rektangulär form. Rikigt all vätska behöver man inte hälla på, det blir nästan för saftigt. Använder man en springform så ställ den på ett stort fat för det kommer rinna igenom mjölkblanding. (Lånade receptet från tasteline.)

DSC_0493

Tres leches

Tårtbotten
5 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
1 burk osötad kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde

Topping
ca 3 dl vispgrädde
färska bär

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem försiktigt i äggsmeten.

DSC_0351

Häll smeten i en långpanna (klädde min med bakpapper så jag kund lyfta upp den på ett serveringsfat sen men kan annars serveras direkt ur formen) och grädda mitt i ugnen i cirka 35-40 minuter, 175 C. Kontrollera att den är färdig med en sticka.

DSC_0357
DSC_0360
DSC_0361

Stick sedan hål i kakan, då suger den lättare upp fyllningen, och låt den svalna. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll detta långsamt över kakan och se till att den suger upp vätskan ordentligt, den ska bli helt fylld. Låt stå och dra över natten i kylen.

DSC_0352
DSC_0362

Toppa kakan med vispad grädde och färska bär.

DSC_0477
DSC_0479
DSC_0485
DSC_0486
DSC_0490
DSC_0494

Som en helt otroligt saftig gräddtårta utan att man behöver göra olika lager. Den söta smaken matchas gott med syrliga bär och fluffig grädde. Värd att provas! (bli inte skraja om den står och simmar i gräddmjölken och inte suger upp allt, det verkar vara helt i sin ordning när jag googlade och så man serverar den helt enkelt :))

KRAM

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00