Tant Grön och smarrigt bakverk

Innehåller annonslänkar

IMG_0199

 

Hej hej

Härligt med fredag va?? Jag har suttit med pappersarbete hela dagen (medan ugnen gick varm, fortsatte på tema saffran i dag) så det snurrar i huvudet men nu kom barnen hem och mamma och pappa på besök så nu tar jag helg. (Gjorde jag visst inte alls, nu är det snart 2 h senare och inlägget inte uppe än).

IMG_0188
IMG_0189

Var med Emelie på Tant grön och fikade häromdagen. Aldrig varit där faktiskt men det är ju så mysigt med såna här ställen! Särskilt i juletid, vet inte om det är öppet då? Hoppas.

IMG_0216
IMG_0214
IMG_0212

Blev kär i dessa kuddar, men de var rätt dyra så velade och velade och åkte hem tomhänt. Ångrade mig sen.

IMG_0203
IMG_0204
IMG_0207
IMG_0209

Fikade på den här goda bakelse/rulltårtan, måste provbaka denna! Hittat receptet så det får bli i helgen hoppas jag 🙂 Banan i bakverk är typ det bästa jag vet! Favoritbakelsen är sån där klassisk bananbakelse. Blev akut sugen på det nu, inte ätit på flera år tror jag?

IMG_0195

(Stickad tröja med piffig ärm HÄR , silkiga byxor HÄR)

Akut hungrig överlag, ska snart skrapa i hop mitt gäng (och hoppa ur mjukisarna) och gå hem till en grannfru. Ett helt gäng gräsänkor i dag så vi ska ses med barnen och äta indisk hämtmat. Mys!! Perfekt fredag känner jag.

Vad äter ni i kväll?? Alltid lika kul att höra!

KRAM

 1. Marlene skriver:

  Bakelsen heter Slabang och härstammar härifrån Umeå! 😊😋

 2. Ni som gillar skaldjur, i Lördags var vi på Skaldjurs buffe`med Birka Cruise
  (Från Stockholm-Mariehamn) Har ni aldrig åkt en sån resa kan jag varmt rekommendera. Vi åker varje år. Hur mycket skaldjur som helst 🙂

 3. Jaana skriver:

  Hej
  Igår bjöd jag på svamplasagne och en mixad sallad m fetaost.
  Hur jäkla gott som helst 👌

  Kram Jaana

 4. Rebecka skriver:

  Här blev det makens världsgoda kantarellrisotto, grillad sparris och en liten bit biff. Och rött vin.

  Äääälskar också bananbakelser och brukar baka det varje år till min födelsedag (de andra i familjen är inte så förtjusta i såna, men är det min dag så är det 😉). Förra året gjorde jag karlsbadergifflar istället men i år blir det bananbakelse igen. Ska testa att göra dem i petit choux- format!

  Trevlig helg!

  1. Åh vad har du för recept?? Vill också baka!! Kram

 5. Anette skriver:

  I går lagade maken middag och det blev en retrorätt som hans mamma brukade göra. Gratinerade Kotletter med senapssås toppade m ärtor/morötter och vit sparris (burk) samt ost. Hasselbackspotatis till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..