Fröbröd och te (!)

DSC_9449

Godmorgon måndag!

Hoppas ni haft en riktigt skön helg. Vår har varit jättemysig och kändes ganska lång faktiskt. Micke kom hem från Prag i går kväll så nu är ordningen återställd igen. Sovit ovanligt bra när han var borta dock, brukar sova som en kratta och bli mörkrädd som en fågelunge. Börjar väl bli vuxen 😉

Fyllt på frysen med detta enkla fröbröd som jag brukar äta till frukost. Lågt i kolhydrater och himla gott. (recept HÄR)

DSC_9450

Vaknat upp med höstmotivationen med stort H! Haft lite dåligt med inspiration efter sommaren, varit mycket som snurrar i hjärnan privat som dränerat mig lite på energi men jag hoppas det löser sig snart. Har såå många goda rätter och grejer jag inte orkat blogga om men ligger och väntar och nu är jag pepp att ta tag i det så nu kommer det bli mycket gott här framöver! Håller på och provar läsartips för fullt också, såå kul!! Ska be om lite mer specifika ämnen också så kanske det är fler som sitter på nåt gott och skickar in. Återkommer om det.

DSC_0958

Ska koka mig en kopp te – det hör ni inte den här kaffe-lovern säga ofta va?? Men jag har slut på mjölk och kan inte dricka kaffe utan men te däremot dricker jag alltid svart och jag behöver en kopp av något varmt på här på morgonen så te får det bli. Var förkyld för nån vecka sen och då hittade jag ett gott koffeinfritt vaniljte  och ett med kanel/kardemumma/ingefära jag kan rekommendera. Det är typ bara när jag är förkyld eller har slut på mjölk som jag dricker te men det är ju faktiskt mysigt såna här ruggiga regniga mörka mornar. Skål 😉

KRAM

 1. Jag väljer nästan alltid te före kaffe. Har druckit kaffe några år, men så under graviditeterna har jag inte alls velat ha det och nu snart 10 månader efter lillebror kom till världen dricker jag fortfarande helst te 🙂

  Här fick det bli fröknäcke igår. Så länge sen, men det är ju gott, och nyttigt. Älskar ju att baka men nu när vi ska försöka att inte fika så mkt måste jag ju baka nåt nyttigt mellan varven. Fast, det blev även frallor bakade på en del av paltspadet från dagen innan 😋 testat palt? Annars är det ett middagstips från mig 🙂

  1. Nej inte testat palt men har ett par i frysen från min norrländske granne (pitepalt) som jag ska testa vid tillfälle. Tack för påminnelsen! Vikt recept använder du? kram

   1. Till palten? Till 1 kg riven potatis kanske 5,5 dl vetemjöl och knappt en msk salt. Smeten ska vara rejält kletig, så dom inte blir hårda. Hellre fula paltar än hårda paltar 🙂 sen koka 45-60 min beroende på storlek. Och jag vill ha fläsket knaperstekt på sidan! Muuums!

 2. Mojjan skriver:

  Då är vi fler som har snurrande tankar i privatlivet. Men självklart så löser det sig till det bästa, eller hur?: 🙂

  1. Absolut, det hoppas vi verkligen! Ha en fin dag! kram

 3. Paulina skriver:

  Förstår dig precis 🙏🏽❤️. Mycket som snurrar i min hjärna också. Sover som en kratta och har ingen lust/ork att träna just nu. Min förhoppning är att jag har saker löst till på fredag 🤗. Hoppas du också får saker lösta som håller din hjärna igång. Jobbigt det där 😢.

  Skickar en stor KRAM 😘❤️

  ska också ta en kopp te 🙏🏽 och jobba vidare. Du får pussa extra mycket på er lilla vovve. Djur är det bästa när man har mycket att tänka på. 🤗

  1. Stor kram tillbaka till dig, vi håller tummarna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..