ANNONS

Kotletter med ugnsrostade rotfrukter, tomatsallad och bearnaisesås

/

DSC_8195

Hej hej

Det var seeegt att vakna i morse. Snoozade och snoozade och somnade om som en klubbad säl mellan varven. Drömt såååå mycket i natt så jag var helt förirrad när jag väl vaknade, visste knappt var jag var.

Här kommer en klassisk rätt man ätit sen barnsben (då med knorr bea på påse, den smakar tyvärr inte riktigt som förr så den där klockrena nostalgismaken är lite svår att få till).

Äter inte fläskkotlett så ofta, blir mest DESSA långkokta isåfall, men det är ju faktiskt himla gott att marinera ett dygn och grilla på grillen.

DSC_8194

Håll koll på innertempen, fläskkotletter ska gå till 65-70 C så blir de saftiga men genomstekta.

DSC_8192

Potatis, morötter och palsternacka i klyftor. Godaste mixen! Blanda med olja, flingsalt, torkad rosmarin och timjan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen 225C ca 25 min. Vänd om försiktigt ett par gånger under tiden.

Servera kotletterna och rotfrukterna med en tomatsallad och bearnaisesås. Såå gott!

DSC_8198

Ska sätta mig och fixa klart inlägget med augustis recept nu så fort jag fått i väg barnen till skolan.

KRAM

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00