Lioncheesecake

IMG_7758

Hej hej

Lite sovmorgon här i dag, så skönt 🙂 (Sebbe börjar en timme senare på torsdagar och Olivia varannan vecka. Den timmen gör stor skillnad!)

Tänkte tipsa om en godsak vi blivit bjudna på av Stina, en Lioncheesecake. Supergott! Kanske kan vara något till helgen? Låt den gärna stå i kylen en synd innan servering så den mjuknar något, annars ganska svår att skära i 🙂

Lioncheescake
250 g digistivekex
120 g smör
500 g Philadelphiaost
2 tsk vanilj extrakt
75 g Florsocker
2 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
2 st gelatinblad
6 st Lionbars

Dekoration:
Kolasås
3 st Lionbars

Smörj en springform med smör och ställ åt sidan. Krossa digistivekexen och smält smöret, blanda ihop de två och tryck ut i springformens botten. Vispa philadelphiaosten i en bunke tills den är mjuk och lättarbetad. Blanda i vaniljextrakten och florsockret och vispa tills det är helt blandat. Häll i grädden och vispa återigen tills det är lätt och krämigt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Koka upp vattnet och rör ut gelatinbladen i det varma vattnet tills det är helt löst. Vispa ner vätskan i krämen och blanda ordentligt.

Hacka de sex lionbitarna i mindre bitar och blanda ner med allt i bunken.
Häll upp i springformen och ställ in i frysen i minst 6 timmar för att sätta sig.

Ta fram cheesecaken minst 30 minuter inan servering så den hinner tina lite och dekorera med kolasås och mer hackad Lion.

IMG_7757

Själv ska jag ställa mig och riva morötter till en kaka nu. Ni kanske kan ana vilken 😉 men med en tvist.

Ha en fin start på dagen!

KRAM

 

  1. Då vi näst intill uteslutande äter matplatsens recept på kalas och när vi har gäster så har jag en fråga till dig. Dottern säger att hon på hennes släkt kalas vill ha pommes i fritösen och sen kan vi vuxna få nått kött till ha ha. Så tänkte vi skulle ha Pommes och sötpotatis pommes och sen dina goda kalla såser till mums, och sen nått kött då. Har på tidigare kalas gjort dina magiska lövbiffsspett till mums, men känner att jag gärna hade haft nått till som sköter sig i ugnen. Går bra med vilket kött som eller spett eller ja va Sommen vore skönt om det skötte sig i ugnen och att döva gott till pommes, har du några tips? Stor kram

    1. 🙂 Hihi vad kul! tex helstekt rostbiff i ugnen sköter sig själv och är gott till pommes och såser. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..