ANNONS
Integritet på Tailsweep

Barnvänliga restauranger i Stockholm och hotelltips

/

Innehåller annonslänkar. Hotelltips i samarbete med KungCarl.

(diadem HÄR)

Hej hej

Förra helgen – eller nej förrförra (så fort veckorna går nu!!) var vi upp till Stockholm för en liten familjehelg. Barnen önskade gå på Grönalund och vi tänkte att nu efter sommaren är det kanske lite mindre kö. Så fel vi hade, pickade in en helt fantastisk sommardag och köerna var typ längre än nånsin. Nästa år hoppas jag Sebbe kommit över 140cm han med för nu var det inte så mycket han kunde åka alls förutom bebiskaruseller. Kvasten var dessutom stängd så jag tror det var Vilda musen, en bergochdalbana och lustiga huset vi kunde köra. Med en timmes kö till varje. Blev inte så väl utnyttjade åkband tyvärr men supermysig dag ändå.

Har ju rätt kräsna barn vad gäller mat så att gå på restaurang utan barnmeny brukar resultera i en pommestallrik (om det ens finns). Så för att alla skulle vara nöjda och glada så googlade jag fram ett par restauranger som både föll oss vuxna i smaken och erbjöd en barnmeny. Första kvällen åt vi på Taverna Brillo.

Olivia valde en maragarita som var g r y m! Och Sebbe åt pasta med smör och kalvköttbullar.

Micke och jag åt någon slags puffiga godbitar med löjrom och en carpaccio med tryffel. Älskar tryffel!! Och carpaccio. Kan knappt gå fel 🙂

Sen valde Micke entrecoté med marsalavin och kronärtskocka medan jag tog en schnitzel på pärlhöna med madeira och svartkål. Båda fantastiskt goda!

Middag nummer två blev på Grill. Där har jag inte ätit på år och dar.

Även Grill hade barnmeny även om jag inte hittade den på hemsidan (mailade och frågade), Sebbe beställde ryggbiff med pommes och Olivia en hamburgare med ost (det väljer hon alltid om det finns).

Micke och jag valde sparris med hollandaise och en liten tonfisktartar till förrätt (vi delar nästan alltid på två olika så man får smaka så mycket som möjligt).

Till huvudrätt testade vi entrecote och oxfilé, både perfekt stekta och grym smak. Jag lyxade till och beställde till tryffel på min men det kunde man skippat, onödigt dyrt och smakade i n g e n t i n g tyvärr. Men goda tillbehör till, endivesalladen ska jag försöka härma.

Trötta barn efter en heldag på Grönan så för allas skull fick de ha med sig hörlurar och kika på film, blir ju lätt långa middagar ute på restaurang med väntan och flera rätter så man får göra det som funkar tycker jag. Har sällan pekpinnar eller åsikter om hur andra gör så länge man försöker uppföra sig och inte störa andra.

(Min blus HÄR)

Rekommenderar båda restaurangerna varmt med lite halvstora barn (våra är 8 och 12) om ni är fler som letar efter såna utan att behöva gå på snabbmatshak. Mysig stämning, riktigt god mat och barnmeny till de som önskar.

Vi bodde över på mysiga Hotel Kung Carl och passar på att tipsa om deras höstlovserbjudande HÄR om ni har planer på att åka till Stockholm då!

Tajmade in skönt jazz-häng i lobbyn på kvällen..

.. och njöt av skön utomhusfrukost i sann utomlandsanda (spana in godsakerna!). Rekommenderas också varmt 🙂

KRAM

6

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00