ANNONS

Brödlösa burgare med stekt ägg och halloumifries

/

DSC_9001

Hej hej

Det här är lite av det bästa jag vet. Till vardag som fest. Goda burgare med lite av allt – och man behöver inte ens något bröd. Det orkar man knappt 😉 (Men kan självklart ha om man vill!)

Till dessa smashburgers har jag gjort en lila coleslaw med ättiksgurka och friterade halloumifries. Serverade dem på en botten av sallad och stekt ägg och toppade med ost, bacon och lök. YUMMI alltså!!

IMG_8656

Halloumifries gör man busenkelt själv. Godast nyfriterade, då är de så där härligt krämigt mjuka. Hårdnar lite när de kallnar så servera dem genast och gärna med lit goda dippsåser till som tryffelmajonnäs och hamburgerdressing.

Halloumifries
2 port

1 paket halloumi
frityrolja (jag använder fritös)

Värm oljan till 180 C. Skär hallomin i stavar. Sänk ner dem i oljan när den blivit varm och låt dem friteras tills de är gyllene. Ta upp och låt rinna av och servera dem sedan genast. Beroendeframkallande goda!!

DSC_8998

DSC_9006

Coleslawen är en god variant med lite syra i av gurkan. Hade inga särskilda mått utan körde lite på känsla. Smaka er fram 🙂

Lila coleslaw med ättiksgurka

Finskivad/hyvlad rödkål
salt & peppar
majonnäs (hellmanns eller hemgjord)
några msk creme fraiche
finhackad smörgåsgurka
salt & peppar

Blanda samman kålen med salt och peppar och låt stå en stund. Häll av eventuell vätska. Blanda den sedan med majonnäs och en klick creme fraîche till önskad krämiget. (ca 1 msk creme fraîche till 1 dl majonnäs). Hacka gurkan och blanda ner. Låt stå kallt i kylen innan servering.

DSC_8987
DSC_8990

Hamburgarna blir absolut godast ”smashed”. Jag använder en liten kastrull och trycker till dem med i stekpannan och steker i rikligt med smör och olja så ytan blir så där knaprig! (HÄR hittar ni intstruktioner)

DSC_9001

KRAM

3
51

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00