ANNONS

Godaste kanelbullarna

/

Innehåller annonslänkar

DSC_1722

Hej hej

Godmorgon. Lite sovmorgon i dag, så skönt med en timme extra på morgonen. Barnen var redan uppe, påklädda och hade ätit när jag vaknat. Trodde nästan jag drömde. Dock vaknat med huvudvärk för ovanlighetens skull så jag ska försöka bli av med den. Lång dag i dag som avrundas med spanskalektion och lite för sen middag vid 21-snåret. Livspusslet. Såå kul med spanskan dock men s v å r t. Några fraser som satt sig och alfabetet. Vi brukar öva genom att säga varannan bokstav högt för varandra, sen byter vi. Alla små framsteg är framsteg tänker jag 🙂

Sebbes fotbollslag hade fikaförsäljning på helgens iiiiskalla poolspel. Det var 25 grader varmt på lördagen men på söndagen var det 8. Bra timing för att stå ute i timmar 😉 Jag laddade upp med både mössa, vantar och den lååånga täckjackan. Skyddar från kyla kring benen, guld värt. Finns HÄR till kampanjpris, hett tips!

IMG_2133

Mitt bidrag blev nybakade kanelsnurror. Godaste bullarna jag vet tror jag, detta receptet måste ni bara testa faktiskt. Bakas på vatten i stället för mjölk. Penslar dem avslutningsvis med sockerlag istället får att använda ägg och strör över rikligt med pärlsocker. Försökte fota steg för steg hur ni snurrar till dem, det är inte svårt!

IMG_2130

Saftiga kanelsnurror
ca 30 st

5 dl vatten
50 g jäst
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
12-15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl mald kanel

Sockerlag:
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Garnering:
pärlsocker

Vispa ingredienserna till fyllningen fluffigt och ställ åt sidan. Koka upp socker och vatten till sockerlagen och ställ den åt sidan.Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i kardemumma, socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret i bitar och blanda ner mjölet lite i taget med degkrok. Låt degen knådas ca 10 minuter. Stjälp upp degen p mjölat bord och dela den i två delar. Kavla varje del till en rektangel och bred på fyllningen.

Vik i hop degen i tre lager och skär dem i ca 15 remsor var (2-3 cm breda). Skär varje remsa som ”byxben” dvs gör en skåra tvärs över dem men inte ända upp på ena sidan, så de fort håller i hop där. Ta byxbenen och tvinna dem. Rulla sedan i hop dem till en bulle och fäst änden under bullen så den inte åker upp. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 1 1/2 timme.

DSC_1696
DSC_1699
DSC_1700
DSC_1701
DSC_1704
DSC_1708

Grädda bullarna 8-10 min i 225 C tills de fått fin färg. Pensla dem sedan genast med sockerlagen och strö över pärlsocker.

DSC_1715
DSC_1716
DSC_1717

De blir så himla saftiga och goda!! Lovar ni att ni testar dessa nästa gång ni ska baka bullar?

DSC_1723
DSC_1724

Tror jag bakar en omgång till i dag men med vaniljsmak 🙂

KRAM

Grädda bullarna 8-10 min i 225 C tills de fått fin färg. Pensla dem sedan genast med sockerlagen och strö över pärlsocker.

23

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00