ANNONS

Findukning

/

Innehåller annonslänkar och reklam för Cervera

DSC_1893

Hej hej

Hur står det till med fredags/helgkänslan? Hoppas den infunnit sig med buller och brak 🙂

Ibland vankas det findukning här hemma. Både till vardags och fest. Har man tiden så är det guld värt tycker jag, lyfter vilken måltid som helst. Stuvade makaroner och falukorv smakar ju 1000 ggr godare på finporslinet och bubbelvatten dricker jag alltid i vackra vinglas. Och en riktigt fin middag lagad med kärlek förtjänar ju lite fin dukning som pricken över i:et. Gärna med duk, det ger den där extra lyxiga känslan.

DSC_1865

Jag älskar tallrikar, glas, porslin och bestick som ni säkert vet. Har flera olika, ibland bara ett par st av vissa medan jag har några i full skala till stora sällskap. Senaste tillskottet är dessa gaaalet vackra galatallrikar. Som att äta på en isskulptur eller hav av kristaller. Så maffiga och läckra! De tillhör denna serien (uppdaterad länk) . (Även den vackra vinkorken).

DSC_1867
DSC_1863
DSC_1894
DSC_1900
DSC_1901
DSC_1902
DSC_1893

Bestick är otroligt viktigt hur de känns i handen, provade mig igenom alla jag kunde hitta när jag letade nya och fastnade tillslut efter mycket letande för DESSA. Stilrena med en liten tvist med den tjockare delen och ligger såå skönt i handen! Så himla nöjd med dessa. Också viktigt att det finns förrättsbestick i serien tycker jag. En bra sak att ha på önskelistan, utöka med fler och fler. Både porslin och bestick.

IMG_1598
IMG_1594
IMG_1591

Servetter har jag samlat på sen jag föddes i princip. DESSA isgråblå från marimekko är en favorit. Köper dessa om och om igen.

DSC_1856

Lite annat kul jag köpte, DESSA spett är perfekta att sticka ner i en maffig hamburgare eller club sandwish så den inte faller isär. Och t r y f f e l !! Hacka lite av DENNA i såsen eller majonnäsen, strö över köttet, på pastan, toppa en pizza osv. Magi!! Kul presenter att ge bort.

DSC_1906
DSC_1905

Så vad åt vi på denna findukning då?

Helstekt plommonspäckad fläskkarré med fantaaaastisk gräddsås, brysselkål och gelé. Husmanskost på bra råvaror och omsorgsfullt tillagade är finmat tycker jag! Låt köttet gå på låg temperatur länge så blir det som mörast och saftigast. Skyn används till såsen och smakerna blir helt fantastiska, går inte att jämföra med någon buljongtärning. Testa detta!

DSC_1927

Helstekt plommonspäckad fläskkarré med gräddsås
4-6 port

ca 1,2 kilo benfri fläskkarré i bit
20 torkade plommon
flingsalt
svartpeppar
2 syrliga äpplen
1 gul lök
1 palsternacka
2 morötter
1 smulad buljongtärning
5 dl vatten
2 lagerblad

Såsen:
skyn
3 dl vispgrädde
redning på ca 2-3 msk mjöl + vatten
en skvätt kinesisk soja
salt & svartpeppar
(ev en klick gelé för lite mer sötma)

Skär små snitt i köttet och stoppa ner ca 10 plommon. Lägg den i en ugnsform. Skär frukt och grönsaker och lägg runt om tillsammans med resterande plommon och lagerblad. Strö över buljongen och häll på vatten. Salta och peppra rejält på köttet och stoppa i en termometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen på 100 C tills köttet har 83 grader i innertemp. (Tar ca 2-4 timmar beroende på tjocklek).

DSC_1828
DSC_1830
DSC_1832
DSC_1833

Ta upp köttet och slå in det i folie medan ni gör såsen. Sila av skyn och häll i en kastrull. Tillsätt grädde och soja och koka upp. Red av till önskad konsistens och smaka av med salt, peppar och ev lite gelé.

DSC_1840
DSC_1842
DSC_1844
DSC_1847

Skiva upp köttet och servera med såsen, brysselkål, gelé och kokt potatis. SÅ fantastiskt gott!

DSC_1914
DSC_1923
DSC_1919
DSC_1951
DSC_1908
DSC_1956

Svensk husmanskost när det är som bäst!

Önskar er en riktigt härlig helg nu. Kanske lagar ni detta? Gör sig ju ypperligt som söndagsmiddag om man inte vill äta pizza 😉

KRAM

19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00