ANNONS

Äppelpaj med knäckigt täcke

/
IMG_2006

Hej hej

Här kommer den goda äppelpajen vi bjöds på hos grannarna, med sån där knaprig knäckig yta som är så gott. Tror jag tog om 3 ggr, livsfarligt god 🙂 Hade visst inte tid att fota vettiga bilder heller, så ni får hålla tillgodo med dessa.

Äppelpaj med knäckigt pajtäcke
ca 6 portioner

Pajdeg:
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning:
5-6 äpplen, t.ex Granny Smith
1 tsk kanel
2 msk strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och klyfta äpplena, blanda med socker och kanel och lägg i en pajform på cirka 26 cm i diameter. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen. Fördela smeten över äpplena i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass! (recept från Fredriks fika)

IMG_2007

Väl värd att testas!

Nu ska jag kila i väg på tisdagsdejt med grannfruarna. En av veckans höjdpunkter!

KRAM

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00