ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig köttfärsgratäng med ost i stora lass

/

Hej hej

Här kommer ett recept efter läsartips från Hannapanna, Tack! En lättlagad köttfärsgratäng som passar perfekt att klämma in en vardagskväll.

Currydoftande köttfärsgratäng med ost

4 port

ca 600 g valfri färs
salt & peppar
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1-2 tsk curry
ca 100 g färdigriven ost

Bryn köttfärsen i smör/olja och smaksätt med salt och peppar. Lägg i botten på en ugnsform. Vispa grädden löst och blanda i curry och chilisås. Bred detta över köttfärsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen, 200 c ca 15 min tills osten smält. Servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad.

(Fick samma tips från EmmaBerg men utan ost, det är nog också gott för det blev väldigt ostigt detta. Men jag gillar ju ost 😉 )

Dags för spanskakurs i kväll igen. Det är såå kul men så himla svårt. Min hjärna känns som teflon men vi försöker öva och nöta och traggla här hemma.

Mer intresserad av att lära mig fraser och ord än hur man böjer verb och huruvida de är oregelbundna, maskulina eller feminina osv zzzZ.  Alfabetet sitter och vi kan typ räkna till 100. Talen 14 och 40, 15 och 50 är omöjliga att få att fastna. Får fråga Olivia stup i kvarten, hon har börjat läsa spanska denna termin i skolan och ligger way före oss 😉

Ha en mysig kväll.

KRAM

6

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00