Krämig köttfärsgratäng med ost i stora lass

DSC_7073

 

Hej hej

Här kommer ett recept efter läsartips från Hannapanna, Tack! En lättlagad köttfärsgratäng som passar perfekt att klämma in en vardagskväll.

Currydoftande köttfärsgratäng med ost

4 port

ca 600 g valfri färs
salt & peppar
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1-2 tsk curry
ca 100 g färdigriven ost

Bryn köttfärsen i smör/olja och smaksätt med salt och peppar. Lägg i botten på en ugnsform. Vispa grädden löst och blanda i curry och chilisås. Bred detta över köttfärsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen, 200 c ca 15 min tills osten smält. Servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad.

DSC_7063
DSC_7064
DSC_7073

(Fick samma tips från EmmaBerg men utan ost, det är nog också gott för det blev väldigt ostigt detta. Men jag gillar ju ost 😉 )

Dags för spanskakurs i kväll igen. Det är såå kul men så himla svårt. Min hjärna känns som teflon men vi försöker öva och nöta och traggla här hemma. Mer intresserad av att lära mig fraser och ord än hur man böjer verb och huruvida de är oregelbundna, maskulina eller feminina osv zzzZ.  Alfabetet sitter och vi kan typ räkna till 100. Talen 14 och 40, 15 och 50 är omöjliga att få att fastna. Får fråga Olivia stup i kvarten, hon har börjat läsa spanska denna termin i skolan och ligger way före oss 😉

Ha en mysig kväll.

KRAM

 1. Gott, vart kommer fatet ifrån

 2. Lotta skriver:

  Ska ni flytta till Spanien? Eller varför ska ni lära er språket?

  1. Som pensionär kanske 🙂 Kram

   1. Lotta skriver:

    Hade varit ljuvligt!
    Kram

 3. Tack, detta recept ska provas idag utan osten!

  Trevlig fredag och helg till dig🍁🍂🌼

 4. Kan tänka mig att det är lite trixigt med spanskan! Men det är en fördel att ni gör det tillsammans. 😊 Finns ju ljudböcker som kan vara till hjälp, så man lär sig mer just fraser. Kan det vara något? Håller med om att det är det man behöver och har mest nytta av. Men ni är verkligen duktiga som kämpar på!

  Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..