ANNONS

Bullar med hallon och vit choklad

/
DSC_6789

Hej hej

 Ni kan inte gissa vad vi ska göra i dag!? Eller det kanske jag redan skrivit. Vi ska ha julfest med grannarna mitt över! Börjar med glöggmingel och snittar vid 15 och sen hem och fixa inför kvällens julbord, all in! Huuur gott ska det bli?? Hur gott som helst faktiskt, sen gömmer jag undan min jul-längtan och håller mig till november 🙂

Vill ni baka något gott och icke juligt i helgen så rekommenderar jag dessa!

Hallonbullar med vit choklad
ca 30 st

Bulldeg:
5 dl vatten eller mjölk
50 g jäst
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
12-15 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
ca 2 dl fast hallonsylt/marmelad
100 g hackad vit choklad

uppvispat ägg
pärlsocker

Smula jästen i en bunke och tillsätt vätskan och rör tills jästen löst sig. Blanda i kardemumma, socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret i bitar och blanda ner mjölet lite i taget med degkrok. Låt degen knådas ca 10 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bord och dela den i två delar. Kavla varje del till en rektangel.

DSC_6753
DSC_6755

Vispa samman smör och socker fluffigt och bred ut på degen. Bred på sylten och den hackade chokladen. Rulla i hop som rulltårtor och skär i skivor och lägg i bullformar. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda bullarna 8-10 min i 225 C tills de fått fin färg. Låt svalna under bakduk.

DSC_6766
DSC_6774
DSC_6807

KRAM

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00