Leopardkakor!

Innehåller annonslänk

DSC_1572

Hej hej

De här kakorna MÅSTE ni bara baka. Har ni sett nåt så tjusigt? Enkla att göra men så himla fina, kommer garanterat göra succé på vilket kalas som helst. Mina barn blev eld och lågor. Det är några moment men inte alls svårt så testa dessa nu! Receptet finns lite varstans på pinterest och olika språk så jag vet inte vem som borde få cred för dem men här kommer det iallafall:

DSC_1569

IMG_3364

Matcha alltid kakorna 😉

Leopardkakor

7 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
225 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kakao
2 msk kakao

Vispa samman rumsvarmt smör med socker och vaniljsocker, vitt och fluffigt. Vispa ner äggen. Blanda mjöl med bakpulver och salt och rör ner försiktigt till en slät deg. Dela den i bitar och lägg 1/5 i en skål och vispa er 1/2 tsk kanel och 1/2 tsk kakao. Lägg 1/5 i en annan skål och vispa ner 2 msk kakao i den. Plasta in de tre degarna och låt dem vila i kylen en timme.

DSC_1530
DSC_1532
DSC_1534

Platta ut den mörka degen till en rektangulär platta på plastfolie. Rulla den ljusbruna till en korv och lägg ovanpå. Klä in den i den mörka degen, den ska helst inte täcka runt om. Skär bort lite deg så den inte täcker och rulla den överblivna degen till en smal korv.

DSC_1550
DSC_1551

Lägg rullarna i frysen en kvart. Kavla under tiden ut den ljusaste degen mellan plastfolie. Ta ut rullarna ur frysen och skär dem i skivor. Lägg leopardfläckarna på den ljusa degen, lägg på plastfolien och kavla så fläckarna går ihop med degen. Ta bort plasten och tryck ut kakor med hjälp av något lämpligt mått.

DSC_1554
DSC_1556
DSC_1559
DSC_1562
DSC_1563

Lägg dem på bakpappersklädd plåtar och grädda ca 12 min i 175 C tills de börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna.

DSC_1564
DSC_1565
DSC_1573
DSC_1577
DSC_1579

Jag älskar ju leopardmönster så mig passade de perfekt 🙂 Blev glad bara av att se dem! (Och goda var de ju också).

IMG_3361

Senast i leopardsamlingen – urmysig lite kortare loose tröja HÄR!

KRAM

 1. Anette skriver:

  Dessa måste jag ju baka! Så galet fina och har klurat sen du la ut bilden första gången om hur de är gjorda!

 2. Malin skriver:

  HAHAHAHA det är så roligt när du visar kläder. Tänkte att den tröjan är ju fin…. vågar jag klicka? Den kostar säkert 1800kr…… och så klickade jag…..H&M !!! Ja denna gång hade jag tur prismässigt. Kul att du blandar dyrt och billigt. Och kakorna: så läckra.

  1. Älskar att mixa dyrt och billigt 🙂 Kram

 3. L skriver:

  Woow så tjusiga! Måste prova dem!

 4. Jessica skriver:

  Jag har också testa de där och de blir snygga men är ju egentligen inte goda… finns tjugo andra bakverk som är bättre. Har du tankar om hur man kan förbättra smaksättningen?

  1. Vi tyckte dem var goda (jag tyckte helt ok, men gillar egentligen inte småkakor, barnen tyckte de var jättegoda – men säkert mest för att de är snygga. Men smakar ju kakao/kanel och det gillar de) kram

 5. Anette skriver:

  Åh! Dom kakorna är ju perfekt för mig! Älskar leo ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..