Mot vårt lilla paradis i Torrevieja

IMG_3711

Hej hej

Vi är påväg mot Arlanda och vidare mot Spanien i kväll. Närmare bestämt till Torrevieja!

Vår dröm har alltid varit sen vi träffades för 16 år sedan att ha en lägenhet på varmare breddgrader att njuta av på ålderns höst. Pensionärer i värmen när det är som kallast i Sverige. Inte vetat riktigt vart bara men när vi besökte Torrevieja första gången så insåg vi ju att det är här. Med sitt solsäkra väder och fördelaktiga klimat året om. Och sen är ju livet så att man aldrig vet hur framtiden ser ut och om man ens har hälsan eller har turen att bli gammal så planen var att skaffa ett boende så snart vi hittat lägenheten med stort L och plötsligt fann vi den. Drömmen! Med allt som vi ville ha. Läge storlek standard pris etc. Just nu kallar vi det bara drömmen, vill inte jinxa något så jag berättar mer när och om det blir av men förhoppningsvis är vi nära nu. Oavsett så ska vi njuta av ett långt skönt höstlov med barnen. Värmen, ljuset, havet, palmerna, maten. Som vi längtar!!

IMG_3713
IMG_3718
IMG_3721
IMG_3703
IMG_3667
IMG_3684
IMG_3709
IMG_3701
IMG_3724
IMG_3729
IMG_3784
IMG_3796
IMG_3791
IMG_3770
IMG_3772
IMG_3777
IMG_3776
IMG_3760
IMG_3804
IMG_3801
IMG_3800
IMG_3824
IMG_3830
IMG_3831
IMG_3839
IMG_3853
IMG_3751
IMG_3754
IMG_3756
IMG_3732
IMG_3740
IMG_3704
IMG_3665
IMG_3650
IMG_3656

Churros till frukost, vispgrädde i cappuccinon, den godaste sushi jag ätit, jamon och sangria, glass i stora lass, gå banans på Primemark med Olivia, äta frukost med utsikt över havet, strosa längs stranden och jaga pokemons och bara vara i nuet med min lilla familj.

IMG_3765

Och ja det är ju därför vi går och läser spanska 🙂

Vi hörs från Spanien!

KRAM

(Och är det några rara bloggläsare som sitter på några tips i Torrevieja så blir vi ju jätteglada för alla såna! Restauranger, sevärdheter, nöjen, shopping, mataffärer, caféer, glassbarer ALLT är av intresse. Tack på förhand!)

 1. Åh va mysigt, var där i somras för att upptäcka staden.Hyrde lägenhet via Airbnb kanon läge men var runt i områdena och konstaterade att skulle vi köpa lägenhet där så bästa läget för oss skulle vara i Rosaleda området inte för långt från city och stranden. Vi får se om det dyker upp något passande. Hoppas er lägenhet är kanon.

  1. Vad kul! Ja det finns ju så mäng olika områden och stil så det finns nog något som passar alla. Hoppas ni hittar ert drömboende! kram

 2. Testa citronmarknaden på söndagar tror jag. Ligger efter La Mata

 3. Jag bodde ett år i Spanien i min ungdom (ganska längesedan alltså) och då sålde jag skandinaviska matvaror till olika butiker runtom i Spanien. Bland annat hade jag en kund som hade en butik i Torrevieja som hette typ ”Lenas” eller något sådant. Där kunde skandinaver köpa kaviar, knäckis, sill etc. Kanske finns den kvar och underlättar livet för utlandssvenskar som är sugna på lite fosterlandsdelikatesser. Lycka till med ert eventuella boende! Mvh Helena

 4. Kristin skriver:

  Jösses så härligt det ser ut! 👌😊

  Lite för nyfiken, men ställer ändå frågan hur ni har jobbat fram finansiering till en lägenhet? Ni är inte så gamla (😉) och bor redan i fin villa i fint område hemma. Hur gör man liksom? 😊

  1. Gunvor skriver:

   Så himla kul det ska bli att se vårt älskade Torrevieja genom din kamera istället för min egen:) Önskar er en toppenvecka, tyvärr ser det ut att vara lite regn på ingång men då kan ni åka till C.C Zenia Boulevard och går loss på Primark!!
   Vet att frågan inte var till mig men svarar ändå🙈Vi var 42 och 46 när vi köpte vårt hus för 3 år sedan. Vi finansierade 70% med ett arv och resterande 30% lånade vi på vår bostadsrätt som vi har Låga lån och ett övervärde i.
   Om vi inte hade ärvt hade vi börjat spara. Vi har låga omkostnader och skapliga löner och kan om vi vill spara 20000/månad, då tar det inte så många år, du kan få ett bra boende i Torrevieja för runt 100000€.
   Man kan också låna på spansk bank men det är högre amortering och kortare lånetid så kan man låna på sitt svenska boende är det mer fördelaktigt.
   Vi ser i de forum vi hänger i att många av de som köper nu är i vår ålder så det är inte ovanligt. Det är den bästa investering i livskvalitet vi gjort.

 5. Självklara besök är söndagarna Citronmarknaden och även Engelska marknad. Alla i närheten av city. På onsdagar har ni marknad på La Mata och på fredagar en stor marknad med allt som går att sälja och lite till i närheten av Carrefour. Bara att googla så får man fram rätt adress. Torrevieja är härligt. Lycka till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..