ANNONS

Kokosbullar

/
DSC_6831

Hej hej

Här har det bakats kokosbullar! Eller ja inte i dag men tidigare innan vi for, så de väntar i frysen. Finns det nån som inte gillar bullar? Smaksättningen kan ju varieras i det oändlig. Dessa fyllde jag med kokos och vanilj och pudrade florsocker över. Mm!! Blir lite toska/knäckig ton av kokosen.

Kokosbullar
Ca 20-30 st

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 1/2 tsk malen eller stött kardemumma
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
2 dl socker
3 msk vaniljsocker
ca 2 dl kokos

1 ägg, till pensling
florsocker att pudra över

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Ttillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig, ca 10 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

DSC_6745
DSC_6746
DSC_6749

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan.

Skär varje rulle i 10-15 bitarberoende på hur stora bullar ni vill ha. Lägg dem i bullformar och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och rädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk. Pudra över florsocker när bullarna svalnat.

DSC_6767
DSC_6828
DSC_6825

Ska ta vårt pick och pack här och trava ner till stranden. Söndagar är det mesta stängt här så det blir en slapp stranddag i dag. Perfekt väder för det, inte ett moln och 24 grader i skuggan. Som svensk sommar när den är som bäst.

Önskar er en skön söndag!

KRAM

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00