Kokosbullar

 

DSC_6831

Hej hej

Här har det bakats kokosbullar! Eller ja inte i dag men tidigare innan vi for, så de väntar i frysen. Finns det nån som inte gillar bullar? Smaksättningen kan ju varieras i det oändlig. Dessa fyllde jag med kokos och vanilj och pudrade florsocker över. Mm!! Blir lite toska/knäckig ton av kokosen.

Kokosbullar
Ca 20-30 st

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 1/2 tsk malen eller stött kardemumma
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
2 dl socker
3 msk vaniljsocker
ca 2 dl kokos

1 ägg, till pensling
florsocker att pudra över

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Ttillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig, ca 10 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

DSC_6745

DSC_6746

DSC_6749

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 10-15 bitarberoende på hur stora bullar ni vill ha. Lägg dem i bullformar och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och rädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk. Pudra över florsocker när bullarna svalnat.

DSC_6767
DSC_6828
DSC_6825

Ska ta vårt pick och pack här och trava ner till stranden. Söndagar är det mesta stängt här så det blir en slapp stranddag i dag. Perfekt väder för det, inte ett moln och 24 grader i skuggan. Som svensk sommar när den är som bäst.

Önskar er en skön söndag!

KRAM

  1. Lina skriver:

    Den fyllningen borde ju passa perfekt i dina saffransbullar!! Gör dem varje år😋

    1. Bra tips!! Kul att du gör dem, bästa betyget. Kram

  2. Therese skriver:

    Minns att Du undrade om tips av serier förut, måste tipsa om Big little lies. Med vår underbara Alexander Skarsgård och Nicole Kidman. Den innehåller allt! Och tack för den absolut bästa bloggen, följt dig genom alla plattformar 😘 Hoppas ni har en fortsatt härlig tid i Spanien! Kram Therese

    1. Tack rara. Den serien har jag sett, såååå bra!!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..