Måndagens

 

Hej hej

Känns som klockan är mitt i natten typ, iiiinte en pigg bloggerska i dag. Och vad tidigt det blir mörkt?! Varit runt på lite ärenden under dagen, höll andan varje gång på vägen från bilen in i butikerna, fler som gör så när det är kallt? Inbillar mig att jag fryser mindre då..

Behövdes lite blommor här hemma och en liiiten amaryllis och ett par hyacinter fick följa med. De tar ju ett tag på sig att slå ut.. 😉 Hyacinter är nog min absoluta favorit, doften är J U L för mig!!

När jag ändå var inne på julspåret så fick dessa påsar följa med. Saffransgifflar till barnen och tomtarna till tja alla (jag som inte ens gillar skumgodis måste ha dessa!!) Köpte en nybakad vaniljkrans också, den har jag och Sebbe fikat på när han kom från skolan. Tror nån är väldigt trött för han skulle kunna äta hela själv i vanliga fall men ville knappt smaka och frågade om jag inte köpt nån gurka istället.. (jo det hade jag ju, känner min son ;))

Har just nu varken diskmaskin inkopplad, en fungerande diskho/vatten eller spishäll i köket då vi håller på och byter bänkskiva (den andra hade gjort sitt och var så skavd och trasig efter drygt 10 års trofast tjänst) så i kväll blir det middag som kräver minimal tillagning. Gissa vad?

Och Kalles har jag laddat upp med, min favorit är den röda ”milda” och Mickes är den randiga med färskost. Barnen vägrar smaka..

Så fort spishällen är på plats igen i veckan ska jag laga en god carbonara med tjock spagetti, mmm! Hittade vedrökt panceta jag ska ha i. Och hela familjens favoritkorv har jag laddat upp med, Scans grillkorv med bacon & ost, den är sååå himla god!! Åt en korv med bröd till lunch medan jag handlade 🙂 Typ det enda jag saknat, förutom kaviar då..

Sen hittade jag minipizzor på rulle, sånt kan jag inte låta bli att testa 🙂 Det kanske får bli barnens middag.

Får många frågor om vilken pasta jag brukar använda till pestoknytena och det är denna från Paolos! Blev akut sugen på det så här ska göras hemgjord pesto och krämig pasta i veckan också. Mycket pasta blir det visst 🙂

Img 5158.jpg

Har sneglat på raggmunk/rösti på hink i flera år – nån som testat? Jag slog äntligen till, köpte stekfläsk och lingonsylt också. Hoppas det blir gott, känns ju sjukt smidigt iallafall 🙂

I kväll blir det nog en tänd brasa här (fy så kallt det är, även inne!) och räkmackor framför tv:n. Har ju en massa mysiga program att ta igen, även om vi helst plöjer Vis a vis (Inlåst) på Netflix. Hur bra?? Galet bra!! Älskar spanska serier överlag, förstår mer och mer och det är så kul.

KRAM

 

 1. Lotta skriver:

  Åh, du måste kolla Elitskolan om du inte gjort det. Kanske lite tonårsaktig men man fastnar direkt. Plöjde bägge säsongerna på ett par dagar! 😁

 2. Marina skriver:

  Du måste skriva sen vad du tyckte om raggmunken för jag får ta mig tusan inte till den. Har testat flera gånger. Något som jag brukar laga i mitt arbete är raggmunk i långpanna, lite som ugnspannkaka.
  Kram

 3. Camilla skriver:

  Den raggmunksburken köpte jag en gång, jag tyckte tyvärr inte att raggisarna blev så goda.

 4. HannaB skriver:

  Gillar dina inlägg om livet liksom 😊 (gillar hela bloggen iof 😉). Måste oxå testa raggmunken. Ha en bra dag! Kram

  1. Tack vad kul! Såna kan jag ju göra fler av mellan varven om ni gillar, inte så tidskrävande som recept. 🙂 kram och detsamma!

 5. Zanna skriver:

  Var hittade du mini pizza på rulle😳? Spännande! Goda?

  1. På Ica maxi! Inte hunnit testa än, fortf för mkt kaos i köket för att kunna laga mat 🙈 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..