ANNONS

Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili

/
DSC_1749

Godmorgon!

Vaknat med begynnande nackspärr, måste köpa nya kuddar! I Spanien köpte vi några billiga Ikeakuddar – och jag sov som en prinsessa på dem! Här hemma har vi dunkuddar av något slag och jag vaknar med nackont flera ggr i veckan (haft problem sen jag blev påkörd i pulkabacken om ni minns). Det får bli en tur till Ikea helt enkelt (eller har ni några superdupertips på bra kuddar förresten?)

Flängt runt på morgonen, ett myyycket trött syskonpar här i morse som knappt gick att få liv i så vi blev sena och jag fick köra dem till skolan. När jag kom hem ringde Olivia och hade glömt datorn, bara att åka dit igen.. Och nu ska jag vara uppe på stan om 25 min så jag kastar i mig en snabb frukost och tänkte jag skulle bjuda på ett gott vardagsrecept jag fick läsartips om!

DSC_1750

Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili

4 portioner

4 st kycklingfiléer
smör/olja till stekning
3 msk krossad ananas i juice
1 cm riven färsk ingefära
3-4 msk sweet chili
3 dl grädde
en skvätt kinesisk soja
1 msk tsk kycklingfond
salt, vitpeppar

Salta och peppra kycklingen och stek filéerna i smör och olja tills de får fin färg runt om. Lägg över dem i en ugnsform. Blanda ananas, riven ingefära, sweet chili, grädde, fond och soja i en kastrull och koka upp. Låt puttra en stund så såsen tjocknar och smaka av med salt & peppar och ev mer sweet chili. Häll såsen över kycklingen och gratinera i ugnen 200 C ca 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris. Så gott! Sött och salt och sting, allt i ett.

DSC_1747
DSC_1752

Fullspäckad dag i dag, tänkt jag skulle ta tag i resväskorna om jag får en stund över. Jag är typen som kan ha dem ouppackade tills de går i väg av sig själva.. (och ingen annan i familjen verkar bättre). Avundas dem som tar tag i väskorna i samma sekund de kommer innanför dörren och tvättar upp allt, jag ska bli sån!

KRAM

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00