Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili

DSC_1749

 

Godmorgon!

Vaknat med begynnande nackspärr, måste köpa nya kuddar! I Spanien köpte vi några billiga Ikeakuddar – och jag sov som en prinsessa på dem! Här hemma har vi dunkuddar av något slag och jag vaknar med nackont flera ggr i veckan (haft problem sen jag blev påkörd i pulkabacken om ni minns). Det får bli en tur till Ikea helt enkelt (eller har ni några superdupertips på bra kuddar förresten?)

Flängt runt på morgonen, ett myyycket trött syskonpar här i morse som knappt gick att få liv i så vi blev sena och jag fick köra dem till skolan. När jag kom hem ringde Olivia och hade glömt datorn, bara att åka dit igen.. Och nu ska jag vara uppe på stan om 25 min så jag kastar i mig en snabb frukost och tänkte jag skulle bjuda på ett gott vardagsrecept jag fick läsartips om!

DSC_1750

Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili

4 portioner

4 st kycklingfiléer
smör/olja till stekning
3 msk krossad ananas i juice
1 cm riven färsk ingefära
3-4 msk sweet chili
3 dl grädde
en skvätt kinesisk soja
1 msk tsk kycklingfond
salt, vitpeppar

Salta och peppra kycklingen och stek filéerna i smör och olja tills de får fin färg runt om. Lägg över dem i en ugnsform. Blanda ananas, riven ingefära, sweet chili, grädde, fond och soja i en kastrull och koka upp. Låt puttra en stund så såsen tjocknar och smaka av med salt & peppar och ev mer sweet chili. Häll såsen över kycklingen och gratinera i ugnen 200 C ca 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris. Så gott! Sött och salt och sting, allt i ett.

DSC_1747
DSC_1752

Fullspäckad dag i dag, tänkt jag skulle ta tag i resväskorna om jag får en stund över. Jag är typen som kan ha dem ouppackade tills de går i väg av sig själva.. (och ingen annan i familjen verkar bättre). Avundas dem som tar tag i väskorna i samma sekund de kommer innanför dörren och tvättar upp allt, jag ska bli sån!

KRAM

 1. Maria skriver:

  Gjorde denna kyckling till middag idag. Supergott tyckte alla i familjen. Blev över till matlådan på jobbet i morgon också. Serverade ris, gröna bönor och en sallad till.

  1. Vad roligt, tack för att du delade med dig! Kram

 2. Anne skriver:

  Håller med Christina, har också en Anemon XL, sååå bra! Har haft superbekymmer med nacke/huvudvärk och denna har varit fantastisk.

 3. Lisa skriver:

  Anton dunkudde fr Hemtex (just nu 30%)
  stor kudde 50×90. Sååå skön, hotellkänsla över den 👍😊

 4. Vi köpte kuddar från Värnamo Textil, Anemon XL 60×95 cm. STORA hotellkuddar som vi sover ljuvligt på. Fick tipset att om man sover på sidan så ska man puffa till kudden mellan axel och kind (svårt att förklara) . Har innan haft besvär i nacke och ena axeln men nu är jag bra sedan vi köpte kuddarna. Är så nöjd med dessa.

 5. Emmelie skriver:

  Gick du och kollade upp nacken efter pulkakraschen?

  Jag var med om en bililycka för ett år sedan och har liknande symtom som du med ögonflimmer och nackspärr. Kan vara whiplash. Kolla upp det!

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..