ANNONS

Dubbelbakad potatis med bacon och smak av karamelliserad lök & cheddar

/
DSC_0078

Hej hej

Fort huvudvärk men inget direkt flimmer i dag. Tack för att ni delade med er, flera som haft samma! Verkar inte vara något farligt och går över (har haft det ett par ggr men var länge sen nu).  Känner dock att det flimrar lite nu när jag läser svart text mot vit bakgrund så jag ska försöka göra annat i dag än att stirra i mobilen och läsa för mycket.

Men är ni galna, körsbär var ju GODAST, älskar körsbär haha. Tiramisu har ni rätt i att jag inte gillar så värst men den jag inte testade var den med hasselnötsbitar i för det tål jag inte 🙂

DSC_0069

Här kommer ett gott tillbehör. Varianter på potatis brukar vara ett hett sökord så här inför nyår och allt, detta är supergott och festligt. Smaksätt med vilken creme fraîche ni vill.

Dubbelbakad potatis med bacon

4 bakpotatisar
1 pkt bacon
ca 1 dl crème fraiche med valfri smak
ca 2 dl riven ost
salt och svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Nagga potatisarna runt om och baka dom i ugnen på 225 grader till de är genombakade. Dela potatisarna och gröp ur innehållet och lägg i en skål, spar ca 1/2 cm runt om så inte skalet går sönder. Stek bacon knaprigt och hacka i små bitar. Blanda potatisen med bacon, crème fraîche, ost och vitlök, smaka av med salt och peppar. Fördela röran i potatisskalen och ställ halvorna i en ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

DSC_0068
DSC_0070
DSC_0071
DSC_0074

Sååå gott tillbehör till kött eller kyckling. Servera gärna en kall vitlökssås eller bea till. Vi hade en massa olika köttsorter vi slängde på grillen och åt till, m u m s alltså!

DSC_0075
DSC_0083
DSC_0084

KRAM på er och tack för att ni är så goa!(Psst. I dag spelar jag spellistan Wake up and smell the coffee – det var den första som dök upp i Sonos i morse när jag snabbt som tusan försökte sätta på något HÖGT för att överrösta syskontjafset vid frukostbordet på nedervåningen. Denna åkte på och har rullat sen dess, mycket trevlig lista. Tips!)

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00