Dagarna vid havet

Innehåller annonslänk

Hej hej

Sitter här huttrandes med en kaffekopp i handen och drömmer mig bort till dagarna vid havet. Först veckan bodde vi på hotell i väntan på tillträde till lägenheten.  Hamnade mitt i nya regler som trädde i kraft innan sommaren så även om lägenheten var färdigbyggd i juli så fick vi nycklarna först nu, det var en massa procedurer och moment att gå igenom! Den som väntar på nåt gott.. var mitt mantra medan dagarna gick och det drog ut på tiden mer och mer. Vi hade bokat resan typ ett halvår i förväg eftersom allt skulle vara klart innan men det är lite manana manana kan man säga 😉 Lite surt (och onödiga pengar) att behöva bo 10 nätter på hotell som det blev tillslut men samtidigt var det rätt skönt att bara slappa och ta dagarna som de kom. (Sen blev det ju mer fart och fixa möbler etc och mindre tid till strandhäng). Tror hela familjen behövde det. Komma ner i varv och bara vara utan tider och måsten. Dagarna spenderades mest på stranden..

Och när vi blev hungriga gick vi till närmsta strandrestaurang. Det finns många längs stränderna inne i stan! Fick tips om Soraya som vi testade en dag. Pizzan ser kanske inte mycket ut för världen men den var supergod!! Gigantiskt glas sangria (!) och barnen var hyyyfsat nöjda över nuggets! Däremot var det ett himla slamrande med porslinet inne i det öppna köket så man hörde knappt vad man tänkte. (Åt frukost här en annan dag och satt utanför på uteserveringen istället och det var betydligt behagligare ljudnivå).

Sen var det tillbaka till stranden igen. Ungefär så såg dagarna ut 🙂 Underbart! Skönt att resa själva i bland också, det har vi nästan aldrig gjort? Alltid åkt med vänner eller föräldrar och då är det ju alltid andra människor och viljor och sovtider och matklockor etc att ta hänsyn till och det är såklart kul på ett annat sätt men himla skönt ibland att bara vara själva 🙂

Och sen tog vi vårt pick och pack och traskade tillbaka till hotellet och lämnade av strandväskan och duschade bort sanden och sen var det middagsjakt. Mysig promenad längs havet, ska tips som hotellet sen om ni är fler som letar hotell.

Ja man saknar ju de här dagarna just nu 😉 Men samtidigt grymt pepp för julmys och snö, bästa av två världar helt enkelt. Skulle aldrig vilja bo någon annanstans än i Sverige på heltid.

Måste tipsa om denna tunna långa blusen! Går att bära som klänning med något under och ett skärp eller som en lös långskjorta så här, öppen eller stängd. Älskar såna! Ni ser fler bilder (och färger) HÄR från Cubus, så himla nöjd med denna. En favorit i garderoben året om.

I kväll är det spanskalektion på Medborgarskolan igen. Såå kul och såå svårt men vi hade faktiskt jättemycket användning av vad vi lärt oss hittills och kunde nästan beställa allt på spanska. Från att inte kunnat räkna mer än till tre på spanska så är det stor framgång för mig 🙂 Och bara att lära sig såna saker som att dubbel-L (som i Marbella och paella) uttalas som ”J” gör ju att mycket klarnar 🙂 Ser fram emot att lära mig mer, drömmen är att kunna prata flytande såklart på sikt! Och drömmar måste man ju ha.

KRAM

 1. Malin skriver:

  Hej! Vad hette hotellet ni bodde på? Något ni kan rekommendera? Mvh Malin

  1. Hotel Fontana plaza, det är helt ok. Ligger bra och stora rum, inte så fancy men det finns inte så mycket hotell i stan. Vi har bott här ett par ggr, prisvärt och nöjda (men frukosten är inget vidare 😉 äter hellre ute isåfall) kram

 2. Ingrid skriver:

  Stort grattis till lägenheten! Skulle vara jättekul om du hade lust att berätta lite mer och ge lite tips på vad man bör tänka på, lite skillnader mellan att köpa här och i Spanien? Är en dröm även hos oss, att ha ett boende utomlands 🙂

 3. Härligt det ser ut! Jag håller som bäst på att packa inför tre veckor i Fuengirola… Ska bli såååå skönt! Vi reser nästan också alltid själva, tycker det är himla härligt att umgås med min familj ☺️ men nu när vi har hus i tre veckor får vi lite besök några dagar och det känns också mysigt, enklare med hus såna gånger ☺️

 4. Ännu ett Grattis till lägenheten!

  Visst är det härligt att julen väntar runt knuten, så mysigt!

  Jag lagade en rätt från ett recept du fått från en läsare. Köttfärs i ugn med el utan ost (minns inte vad den rätten hette). Letar o letar men vet inte hur jag ska hitta receptet. Det var under hösten det låg ute.

  1. Hej
   Tryck på strecken uppe till vänster så kommer sökrutan fram… sök på köttfärs så kommer det fram som översta receptet
   😉😁

 5. Vilka härliga bilder! Längtar tillbaka till Malaga för vi hyrde hus förra sommaren med svärisarna, underbart!
  Gällande resa med föräldrar, vänner eller själva är det tvärtom här. Vi har nästan alltid rest själva, det är bara det senaste åren vi rest med föräldrar och svärisar och i sommar reser vi till Kroatien för första gången med en kompisfamilj . Har hyrt ett stort hus med pool ihop via air bnb. Längtar så!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..