Paj med vit (!) ädelost

DSC_0166

Hej hej!

Hoppas ni fått en fin start på veckan. Vi har det så bra! Så himla coolt och inspirerande, gästvänligt och annorlunda det är här i Macao. Ska såklart berätta mer sen när jag är hemma igen. Ikväll har vi varit på en streetdinner och klockan är just nu 00.25 och jag och Åse tar en tidig kväll (de andra gick till ett disco) för vi har matlagningskurs i tidigt i morgon. Såå kul!

Ett svenskt recept får ni sålänge.

Paj med vit ädelost

Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten

Blanda detta till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Låt stå kallt en stund. Nagga och grädda i 225 C ca 10 min.

Fyllning:
1 färsk broccoli
1 pkt bacon, klipp i småbitar och stek
100 g vit mögelost
1-2 dl riven goudaost
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & peppar

Lägg broccoli i pajskalet och strö över bacon och ost. Blanda samman ägg och grädde, salta & peppar, och häll detta i pajeskalet. In i ugnen 200 C ca 30 min. Servera med en god sallad till!

DSC_0165
DSC_0166
DSC_0168
DSC_0172
DSC_0180

Nu säger jag godnatt! Berätta gärna vad ni äter till måndagsmiddag så har jag något kul att läsa när jag vaknar 🙂 (vår klocka ringer ungefär vid midnatt för er, då är det upp och frukost här!)

Kram

 1. I dag blev det kålpudding till mannens stora glädje älskar det Vad härligt ni har det så spännande med matlagningskursen ser framemot lite nya recept sen hihi Ha det bäst

 2. Helena skriver:

  Med ett barn som har vattkoppor plus att jag själv känner mig helt sänkt med huvudvärk och frossa så blev middagen ikväll en pizza från frysen (Lidls ”deluxe”) en liten Carlzone fylld med buffelmozarella, soltorkade tomater och tomatsås). Inte alls dum faktiskt!

 3. malin skriver:

  blir det rör kvar av ädelosten sp som det blir av grömögelost? Jag har så svårt för de där rören dom blir kvar när osten smält i sås eller paj.

 4. Här blev det din thaigryta om du bara visste hur mycket jag gör från din blogg skulle du skratta. Systersonen snart tonåring önskar sig inget i helgen hade han kalas, då vad han om dina Coca cola kolor, de kokade jag till honom med glädje så de fick han i hop med presentkort. Stor kram

 5. Lm skriver:

  Grønnsakssuppe med pølser (korv)+ ostesnitter (tynn pizzabunn, creme fraiche hvitløk. rødløk, Timian og revet ost).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..