ANNONS

Fluffig citronmousse med kanderade citronskivor och lakrits

/

DSC_1170

 Hej raringar!

I dag har vi varit på matlagningskurs, har några enkla men goda recept med mig ni kommer gilla! Ska provlagade dem när jag kommer hem och visa. (Ni kan se på Instagram stories @matplatsen)

Åse och jag tänkte åka linbana strax, enda sättet att ta sig in i hotellet/shoppingen mitt emot vårt hotel verkar det som? Ska kolla upp det 🙂 Här är som det raraste lilleputteland. Har varit på många ställen i världen men ingenstans mött sådan vänlig och lugn stämning och människor tror jag!

DSC_1185

Ska ni laga en dessert i helgen? (Eller ratificera kanske) Då rekommenderar jag detta! Ett recept jag hittade hos Tina.

Fluffig citronmousse med kanderade citronskivor och lakrits
4-6 port

250 g mascarpone
2 dl crème fraiche, 34%
1 dl lemon curd
skalet av 1 citron
juicen av 0,5-1 citron

lakritsflarn eller lakritsflakes

Kanderade citronskivor:
2 citroner
2 dl vatten
2 dl strösocker + mer till garnering

Kanderade citronskivor: Tvätta citronerna noga och skär dem i tunna skivor och ta bort kärnorna. Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig och lagen blivit lite simmig. Låt citronskivorna sjuda i lagen ca 20 minuter. Lägg dem på ett bakplåtspapper och strö över rikligt med strösocker när de svalnat.

DSC_1172
DSC_1176
DSC_1179

Citronmousse: Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och lemon curd med hjälp av en elvisp, det skall bli fluffigt. Tillsätt finrivet citronskal och citronjuice, vispa ytterligare några sekunder. Skeda upp moussen i glas och ställ kallt fram till servering. Vid servering dekorera med kanderade citronskivor och lakritsflarn. (Jag hade lakritsgodis och lakritsflakes, sååå gott ihop med den krämiga citronsmaken).

DSC_1192
DSC_1190
DSC_1194
DSC_1189

Nu går solen strax ner här och Macao förvandlas till ”Asiens Las Vegas” med alla lampor och kasinon överallt. Maffigt! Och perfekt för en tur med linbanan.

KRAM

0
52

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00