Fru Bråttoms specialpaj

DSC_1079

 

Hej hej

Vilken härlig fredag, rakt in i vardagskarusellen igen. Barnen fick frukost på sängen och sen for jag i väg på månadens influencerfrukost med mina örebrokollegor. På Clarion denna gång.

Kikade in till mamma och pappa och gosade med Bailey en sväng efter det (de bor bredvid) och gjorde lite ärenden på stan. Köpte nya julkulor, en fantastisk julinspirerad bukett från interflora i Tybble, lite juliga skedar och en öppnare.

Nu ligger jag i sängen och äter dessa praliner – fazer choklad med ”gröna kulor” i. Herreguuud så goda!!

Fick detta recept av en läsare (tack Therese) och måste bara dela med mig för det var bland det goooodaste jag ätit på länge. Tänkte först att det lät himla skumt hehe men jag gillar lite skumma kombinationer så jag testade och det blev SÅÅÅ gott. Både Micke och jag var lyriska. Denna kommer jag göra massa gånger! Prova den hörni!

IMG_1495

Fru Bråttoms specialpaj

2 rullar smördeg
1 grillad kyckling
300 g räkost
500 g oskalade räkor
2 dl creme fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
3 msk chilisås
salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
tabasco
1 ägg ( till pensling)

Rensa kycklingen och skär i små bitar. Skala räkorna. Klä en pajform med ena rullen smördeg och lägg i kyckling och räkor. Blanda samman ingredienserna till fyllningen, smaka av med tabasco och häll smeten i formen. Täck med den andra rullen, pensla med ägg och nagga kanterna ordentligt. Grädda pajen 25 minuter i 225 grader, sedan ca 15-20 minuter i 150 grader. (Täck med folie om den blir för mörk). Låt svalna något och servera med en god sallad.

DSC_1046
DSC_1047
DSC_1050
DSC_1052
DSC_1057
DSC_1059
DSC_1060
DSC_1061
DSC_1062
DSC_1072
DSC_1075
DSC_1079
DSC_1076
DSC_1080

Sååå krämigt och geggigt gott 🙂 Riktig comfortfood. Mums!! Lovar ni att prova?

Nu ska jag försöka ta en 10 min powernap och sen ska vi ut och äta och på teater (!) ikväll så det kan nog behövas. Vad gör ni i dag?

KRAM

 1. Camilla skriver:

  Men vilken häftig, annorlunda paj!
  Måste testas 😍
  Vart köpte du öppnaren som ser ut som en gran? Den är så superfin! 😍👌🏻

  Kram och tack för all inspiration!

  1. Tror det var på lagerhaus om jag inte minns fel. Kram

 2. Emelie skriver:

  Var kommer den svarta kappan/jackan ifrån? 🤗

  1. Från zara men nog ca 10 år gammal 🙂 kram

 3. Marie skriver:

  Är nog 20 år sedan jag åt denna paj – hade helt glömt bort den – men definitivt inte glömt hur fantastiskt god den är. Dags att återuppliva detta recept 🙂

 4. Hej, jag undrar vart du hittat skedarna? Så fina, och receptet måste provas. Ha en härlig lördag, kram

 5. Tack för alla roliga recept du delar med dig av! Din blogg är den enda ”kokbok” jag använder mig av 👌😊

  1. Tack, vilket bra betyg!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..