Jul-prepp och griljering

Hej hej

Några stjärnor till har hamnat på plats. Och i takt med alla ljusen blir jag på bättre och bättre humör. Går runt och lyssnar på julmusik och är allmänt på ett jolly good mood.

Det doftar liksom hyacinter här! Bara en sån sak? Köper fler lite då och då så de ska slå ut vid olika tidpunkt.

Julporslinet är till för att njutas av, det finns nästan inget som ger mer julkänsla än det? Mat (och porslin) är ju en så stor del av min vardag på alla sätt och detta används bara denna period och gör mig så GLAD.

I brist på äkta gran så eldar jag dessa. Doftljus från Lagerhaus som luktar precis som gran!

Inte en enda julklapp under granen än men jag hade ju som mål att bli klar i november så jag får sätta fart 🙂 (Hade även som mål att bli en sån som packat upp resväskan direkt och hur har det gått med det tror ni? Nej just det, den ligger fortfarande ouppackad i hallen sen jag la den där i fredags..)

Kan ha gjort en lite julskinka i dag också till tonerna av spotifylistan ”ny julmusik” (tips!).

Griljeringen:
1 äggula
Svensk original senap 1/2 dl
Ströbröd 1/2 + 1/2 dl
1 msk socker
1/2 tsk salt

Blanda samman och pensla på skinkan. Strö över ca 1/2 dl ströbröd och griljera i ugnen, 225 c i 15 min.

För onödigt vetande så provade jag att skriva texten i mobilen utan autokorrekt (fortf ingen dator, de skulle komma in i butik senare i veckan så gör ett nytt försök då) och har fått ändra om varannat ord i efterhand. Herreguuud så dåligt/slarvigt man (jag) skriver? Slöseri med tiden, det gör jag inte om 🙂

I kväll blir det bakad potatis med räkor (el skinka/ost om man är kräsen 8-12 åring) här. Lagom avancerat för en måndag. Vad äter ni?

KRAM på er!

 1. manda skriver:

  var har du hittat de fina änglarna med personliga namn? superfina!

  1. Utomlands i nån giftshop, minns inte var (kanske Madame Tussauds i London?) kram

 2. Är det en vanlig stjärna du hängt i taket eller är det en form av lampa?? himla cool tror jag snor den ideen av dig 🙂

  1. En 3-d stjärna liksom, finns i flera butiker min har jag köpt på lagerhaus. Fungerar som vanliga adventsstjärnor fast man inte hänger dem i ett fönster. kram

 3. Emmelie skriver:

  Blir alltid på bra humör när jag kikat in här hos dig. Tack för all mysig inspo ❤️

  1. Och jag blir alltid på bra humör av mina rara läsare som lämnar så fina rader efter sig! Kram

 4. Emma skriver:

  Jag åt varma mackor med ost och skinka. Gjorde som när jag var liten med oregano på och doppade i ketchup! Jag som knappt äter ketchup annars tycker det är så gott till varma mackor, smaken påminner om skolans pizzor som vi dränkte i ketchup!

  1. Låter jättegott! Äter sällan ketchup jag heller, bara på korv med bröd eller lasagne eller i varma mackor! Kram

 5. Åh, så fint du gjort❣️😍🎄✨🤶👍. Man blir alltid så glad när man läser din blogg, sådan glädje och kärlek i allt du gör för dig och alla de dina❣️💕👨‍👩‍👧‍👦🤶🧚‍♀️👩🏼‍🍳😍🥂👍

  1. Tack rara, vilket fint betyg! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..