ANNONS

Kardemummadrömmar

/
DSC_6989

Hej hej och godmorgon måndag

Inte så många måndagar kvar i år. Hösten går alltid så himla fort? Man packar undan solkrämen och nästa sekund tar man fram vinteroverallen och poff så är det nyår. Jag ser att ni tycker jag är ute i väldigt god tid med julpyntet men till 1:a advent vill jag ju ha allt på plats och det går inte över en natt i detta hushåll, vi tar det lite i taget för det saknas alltid saker, hinner bli för mörkt, annat kommer i vägen osv. Just nu har vi ”tappat bort” all utebelysning och alla ljusstakar/stjärnor till fönstrena utom vårt sovrum och matsalens. Så vi är nog färdiga lagom till advent (hoppas jag). Och bonus är ju att få njuta av det så mkt som möjligt för november måste ju vara årets tråkigaste månad? I år känns den extra mörk tycker jag och julgran/musik/filmer/dofter lättar upp detta! Butikerna kör ju all in så varför inte hemma också 🙂 (tycker JAG, det är ju väldigt olika detta med julen).

Nu till något hembakat. En liten tvist på klassiska drömmar – tillsätt kardemumma. Både doftar och smakar himmelskt!

Kardemummadrömmar

100 gram mjukt smör
2 1/2 dl socker
1 dl rapsolja
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk hel kardemumma

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa rumsvarmt smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt oljan och fortsätt vispa. Mortla kardemumman fint. Blanda den med mjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker. Blanda ner det i smörblandningen och rör samman till en deg.

DSC_6946
DSC_6948

Rulla kakdegen till två längder och skär varje längd i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Forma varje skiva till en boll och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till dem något och grädda ca 15-20 min i 150 C. Ta ut och låt kallna.

DSC_6955

Choklad är en annan god smaksättning, recept på det HÄR!

Ha en riktigt fin start på veckan!

KRAM

15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00