Mörkare än mörkast

Innehåller annonslänkar

Godmorgon!

Vaknar fortfarande tidigt efter min tidsomställning. Rätt skönt. Hinner träffa Micke innan han åker till jobbet vid 6 och hinner jobba någon timme eller två innan barnen ska upp och iväg.

De senaste dagarna känns det inte som det blivit ljust alls? Hoho dagsljus anyone? Gillar ljuskällorna som börjar komma upp på stan här i Örebro dock. Allt ljus är välkommet.

(Min jacka HÄR och Olivias HÄR)

I helgen var vi och såg Robin Hood the musical med pappa. Hade egentligen köpt biljetterna åt honom och mamma med barnen men mamma var tyvärr sjuk. Båda barnen tyckte den var jättebra! Så det är ett mysigt julklappstips om ni vill ge bort en upplevelse.

Nu ska jag strax gå upp och väcka barnen. Ösregn ute så jag får nog köra dem till skolan (sänder en varm tanke till Micke som cyklar 🙈). När jag var liten cyklade jag i alla väder och kors och tvärs över hela stan brukar jag mässa. Men sen slutar det ändå med att jag kör dem 😳. Spenderade ett par timmar på skolan igår morse för att leta efter borttappade saker. Hittade åtminstone en jacka.. Åkte sedan hem och beställde ytterkläder i knalliga färger, 99 % av allt på skolan var ju svart – förstår att det inte är lätt att hålla reda på sitt alla gånger. Men förra veckan försvann både en ny mössa, nya vantar och en ny jacka (!). Den sista och mössan upphittad nu och vantarna på avbetalning av veckopengen (är det för hårt? Jag vet inte? Men S är så slarvig med sina saker och slänger ifrån sig dem var som helst och sen försvinner hälften så nu får han spara ihop till nya och kanske lära sig hålla reda på dem bättre? )

Ha det bäst så hörs vi sen!

KRAM

 1. Lisa skriver:

  Heja! Så många gånger vi pedagoger får höra att det är vårt fel ansvar när barnens vantar etc. försvinner. Visst finns det tillfällen när det faktiskt inte är barnens fel, men det är mer sällan 🙂 Heja er föräldrar!

 2. Cazi skriver:

  Jag håller med de andra här, tycker inte heller att det är för hårt. Vi får göra samma sak hos oss. Vår son fick nya vinterskor häromveckan och i torsdag var de spårlöst borta. I skolan. Han hade dem på sig då vi åkte till skolan och sen då jag hämtade så hade han ingen som helst aning om när och var han sett dem senast. Igår morse hittade vi dem i skolan, som tur. Jag blir tokig 🙈

 3. Ja nån gång måste de ju lära sig att ta lite ansvar… vi jobbar med det här hemma med… brukar dock inte glömma saker i skolan utan att ta med dem… Nått vi satsat på är att inte ha likadana som alla andra har utan beställa från typ zara eller next så man har nått utmärkande och då tar iaf inte andra fel och tar vårat och de får lättare med sig sina saker hem.

 4. Maria skriver:

  Inte alls för hårt, barnen behöver lära sig att saker kostar. Tråkigt bara att den allmänna känslan är att föräldrar inte får vara lite hårda. Föräldrar måste våga ställa krav, vad får vi annars för ungar? Diskussioner som den här är bra, då vi ser att flera föräldrar tänker likadant.

  1. Anna skriver:

   Håller verkligen med!

 5. Helt rätt, inte för hårt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..