ANNONS

Hemgjord glögg på nolltid

/
DSC_2656

Hej hej

Sitter här och tittar ut på dimman och ser typ inte ett skvatt. Vad är det med vädret denna november? Minns knappt hur solen ser ut. Kikar i kalendern och stuvar om och stuvar in. December är alltid knökfull. Av roliga saker förvisso men ändå. Fick den fina äran att bli ambassadör för Örebro inom kategorin mat och dryck under ett par månader nu och sitter och bokar in lite trevliga uppdrag att provsmaka och tipsa om.

Img 6360.jpg

Försöker boka in några julbord också, ni kanske vet att jag är galen i julbord vid det här laget 🙂 I år blir det minst ett med grannfruarna, ett med några grannar, ett med mina föräldrar, ett med Mickes familj, ett med Micke på tu man hand, ett med ett par gamla kollegor och ett har vi redan ätit hemma med grannarna mitt över 🙂 Och sen själva julafton då.

Göra egen glögg är sååå himla enkelt. Gjorde denna till julbordet vi åt med grannarna. Det finns massa recept som ska dra i evigheters evigheter osv men denna enkla glöggen på färdiga kryddor är så himla lätt att att göra och goood! Går att göra såpass söt man vill också.

DSC_2657

Hemmagjord glögg

1 flaska rödvin
1 dl socker
1 påse glöggkryddor
1/2 dl russin

Häll allt i en kastrull och värm upp till 80 grader. Ta kastrullen från plattan och låt dra under lock 1 timme. Sila och häll upp på flaska. Värm på vid servering.

Tadaaaa. Hur enkelt som helst! Och lite kul att säga till gästerna att ni gjorde glöggen själva 😉 Testa!

DSC_2658
DSC_2662
DSC_2661

En kopp kaffe och sen ska jag åka i väg och byta till vinterdäck. De brukar bjuda på bullar under tiden, det får bli frukost. I kväll blir det cannelloni till middag, längtar redan. Lunch blir nog några julskinkemackor 😉 Hur ser era (mat)planer ut för dagen?

KRAM

20
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00