Hemgjord glögg på nolltid

DSC_2656

 

Hej hej

Sitter här och tittar ut på dimman och ser typ inte ett skvatt. Vad är det med vädret denna november? Minns knappt hur solen ser ut. Kikar i kalendern och stuvar om och stuvar in. December är alltid knökfull. Av roliga saker förvisso men ändå. Fick den fina äran att bli ambassadör för Örebro inom kategorin mat och dryck under ett par månader nu och sitter och bokar in lite trevliga uppdrag att provsmaka och tipsa om.

Img 6360.jpg

Försöker boka in några julbord också, ni kanske vet att jag är galen i julbord vid det här laget 🙂 I år blir det minst ett med grannfruarna, ett med några grannar, ett med mina föräldrar, ett med Mickes familj, ett med Micke på tu man hand, ett med ett par gamla kollegor och ett har vi redan ätit hemma med grannarna mitt över 🙂 Och sen själva julafton då.

Göra egen glögg är sååå himla enkelt. Gjorde denna till julbordet vi åt med grannarna. Det finns massa recept som ska dra i evigheters evigheter osv men denna enkla glöggen på färdiga kryddor är så himla lätt att att göra och goood! Går att göra såpass söt man vill också.

DSC_2657

Hemmagjord glögg

1 flaska rödvin
1 dl socker
1 påse glöggkryddor
1/2 dl russin

Häll allt i en kastrull och värm upp till 80 grader. Ta kastrullen från plattan och låt dra under lock 1 timme. Sila och häll upp på flaska. Värm på vid servering.

Tadaaaa. Hur enkelt som helst! Och lite kul att säga till gästerna att ni gjorde glöggen själva 😉 Testa!

DSC_2658
DSC_2662

DSC_2661

En kopp kaffe och sen ska jag åka i väg och byta till vinterdäck. De brukar bjuda på bullar under tiden, det får bli frukost. I kväll blir det cannelloni till middag, längtar redan. Lunch blir nog några julskinkemackor 😉 Hur ser era (mat)planer ut för dagen?

KRAM

 1. Fortfarande lite stressad, även om jag bockat av veckans värsta (provokation för vete med ettåringen igår, gick bra, han tål 😀) så matlagningen går på sparlåga. Slängde ihop en snabb korvsoppa till barnen till lunch och den fick som även till middag, och även pappan i huset. Jag fyndade rester av en asiatisk gryta i frysen som jag värmde till mig. Korvsoppa klarar jag mig utan.

 2. Barbro skriver:

  Alltid gott med glögg – kanske testar din i år .
  Ha en bra kväll/ kram

 3. Petra skriver:

  Gott! Vilket vin brukar du ta? 😄

  1. Det på bilden rekommenderade Systembolaget, blev toppen! Men provat olika, brukar ta ett fruktigt vin så blir det bra. Kram

 4. AC skriver:

  Inte för att vara sån, men det är faktiskt inte synd om dig då du varit iväg på inte bara en, utan två solresor denna månad.
  Så det så! 😉

  Ha det!

  1. Faktiskt inte ett dugg synd om mig 🙂 Synd om november bara. Kram

 5. Måste testas!
  Alltid inspirerande att läsa din blogg
  Kram !

  1. Tack rara, vad kul att höra! Hoppas du kommer gilla! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..