ANNONS

Julgran av mjuk pepparkaka

/

DSC_2047

Hej hej

Hoppas ni haft en skön söndag? Här har vi äntligen lyckats hitta adventsljusstakarna och utebelysningen, ska bara få upp dem också men man har ju typ 3 h på sig om dagen innan det är bäckmörkt så det får väl bli i morgon när jag ser vad jag gör. Första advent nästa helg så i veckan ska jag baka och fylla upp frysen så man kan luta sig tillbaka och njuta sen! Har 2 julbord inbokade i veckan, ett i vadköping på Gamla Örebro och ett på Katrinelund. Som jag längtar!! Ska börja plöja julfilmer efter skolan med Olivia nu. Ser ni nån mysig så hojta till!

Här kommer tips på en enkel men kul kaka.

Julgran av mjuk pepparkaka

100 g smält smör
3 st ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
florsocker

Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt margarin och filmjölk. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor för sig och blanda sedan ner det i smeten försiktigt. Häll upp smeten i långpannan och grädda i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.

DSC_2021
DSC_2027

Rita ut stjärnor av papper i olika storlekar och lägg dem på kakan. Skär ut med vass kniv och lägg dem sedan på varandra i storleksordning med den största nederst. Avsluta med att pudra över florsocker.

DSC_2026
DSC_2037

Gott och fint till glöggminglet! (Av resterna på denna gjorde jag DESSA, hur poppis som helst).

DSC_2038
DSC_2039

Ska ge mig på att göra egen pepparkaksdeg i år och baka pepparkakor. Jag minns faktiskt inte om jag gjort det tidigare? Har ni något superduperrecept så får ni gärna dela med er!

DSC_2049

Nu blir det flera avsnitt av Inlåst och söndagspizza/kebab här.

KRAM

8
59

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00