Fine-dining in Macau

Img 5484.jpg

Hej hej

Ett sista vykort från Macau för denna gång. Om kvällarna var vigda åt lättsam fun-dining med högt i tak så var luncherna fine-dining. I Macau finns många Michelinrestauranger, antingen med stjärnor eller rekommendationer i Guide Michelin. Vi testade några av dem. Först ut den lilla portugisiska restaurangen Espaco Lisboa Restaurant där vi åt en klassisk söndagslunch.

Img 5485.jpg
Img 5478.jpg
Img 5467.jpg
Img 5483.jpg
Img 5473.jpg
Img 5474.jpg

I närheten ligger det kända konditoriet Lord Stow´s Bakery där den väldigt kända ”Portuguese Egg tart” serveras och uppfanns (numera finns den nästan på var och varannat ställe, även på vårt hotells frukostbuffé) så en sådan fick vi in till dessert att provsmaka. Gott men lite väl mkt äggsmak tyckte jag som föredrar de man äter i Portugal som jag tror är lite sötare? Säkert olika recept på alla ställen..

Img 5463.jpg
Img 5464.jpg
Img 5476.jpg

En annan lunch intogs på 3-stjärniga restaurangen Jade Dragon i City of Dreams. Så där fancy så man nästan viskar till varandra och min väska fick en egen pall hehe.

Img 5743.jpg
Img 5742.jpg
Img 5738.jpg
Img 5695.jpg
Img 5696.jpg

Img 5722.jpg
Img 5705.jpg

Img 5714 1.jpg
Img 5734.jpg
Img 5691.jpg

Och innan hemfärd sista dagen åt vi på den 1-stjärniga restaurangen The Kitchen. En fantastisk kall salladsbuffé att plocka från till att börja med, hummersoppa till förrätt och till huvudrätt valde jag oxfilé som var helt perfekt tillagad. Till dessert en kaffe-jelly som kanske inte var det godaste på resan (vem gillar jelly egentligen??) och en ljuvlig cappuccino.

Img 6195.jpg
Img 6196.jpg
Img 6202.jpg
Img 6206.jpg
Img 6209.jpg
Img 6223.jpg
Img 6227.jpg

Ett perfekt avslut på en magisk resa med upplevelser för livet och inspiration till tusen! Tack för denna gång Macau, jag hoppas vi ses igen.

KRAM

  1. Petra skriver:

    Oj, ingick den kokta blöta potatisen, moroten och kåldolmarna i fine-dining? (Resten såg godare ut) 🙂

    1. Hehe ja alla kulturer är ju olika, detta var finare portugisisk söndagslunch och just denna rätten en av guidernas favoriter och en riktig klassiker, tillagad omsorgsfullt på Michelinrekommenderad restaurang, även om det kanske inte är vad vi i Sverige tänker på när vi tänker fine-dining. Kram

  2. Ann skriver:

    Hej! Vad är det för modell på LV väskan? Jättefin👌 och lagom stor🤗.

    1. Speedy, mellan strl tror jag. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..