Frasiga ostsnurror till förrätt

DSC_1489

Hej hej

Tiden nu till jul riktigt ruuusar fram. Njuter av varje dag trots att jag kanske låter gnällig över vädret, hehe. Jag tycker det är trist med detta eviga mörker men jag har ju hängt upp allt julljus och tänder goda doftljus all vaken tid så det är mysigt på sitt sätt. Lite svårjobbat bara 😉 Men annars är det ju nästan bästa tiden på året. Älskar allt med julen! Många åsikter om när man FÅR julpynta och hur länge julgranen ska stå kvar. En del riktigt upprörda över andras preferenser? Jag tycker man får göra precis som man vill och njuter mest och bäst av. Här är det all in nu och gärna tack och adjö i mellandagarna.

DSC_1470

Något som alltid finns i vår kyl är ostar. Och ofta blir det ju små bitar kvar av ditten och datten. Dessa kan man göra en god förrätt av! Allt man behöver är blandade ostar (gärna någon skiva hamburgerost också), smördeg på rulle och uppvispat ägg.

DSC_1471
DSC_1472

Smula osten över smördegen, lägg på hamburgerost och rulla sedan ihop det till en rulltårta och skär i bitar.

DSC_1477
DSC_1482

Lägg dem på bakpapper och pensla med uppvispat ägg. Grädda ugnen, 200 C, tills de fått lite fin färg och osten smält. (Rinner det ut mycket ost så skeda up den över bakelserna innan servering bara).

DSC_1485

Serveras ljumna med lite fikonmarmelad och något grönt till. Sååå gott!

DSC_1489
DSC_1490
DSC_1491

Nu ska jag ta tag i den där resväskan som snart går i väg av sig själv.. halva ligger faktiskt i tvättmaskinen just nu så i dag är dagen det äntligen händer. Ska nog ha det som nyårslöfte för nästa år, att bli snabbare på att packa upp 😉

KRAM

 1. AC skriver:

  De där snurrorna ska jag absolut testa, ser riktigt gott ut! Tack för tipset!
  Vi har gjort jul idag faktiskt, eftersom vi är bortresta över första-advent-helgen.

  Nackdelen med att mer och mer tidigarelägga julen tycker jag är flera, dels så urholkas ju själva traditionen – se bara på det som började som black friday som numer är black week och som om inte det skulle räcka så började ICA Maxi att ”tjuvstarta” för en vecka sen. Och dels så tycker jag att ljusen och värmen behövs lika mycket i januari, om inte mer än nu i november, så att plocka bort allt långt före nyår känns rätt trist.

  Mvh
  AC

  1. Ja man får ju väga för och nackdelar, för mig är det mycket mer värt med en lång julig december (nov) för att hinna med allt jag vill göra, alla julfilmer, julbord och julbak och mys och bygger upp stämningen inför jul. Det är främst det juliga jag plockar bort sen, utebelysning etc får vara kvar i januari och lysa upp men i sällskap av tulpaner hellre än julblommor 🙂 Kram

 2. Malin skriver:

  Min man kom hem och sa att han hade hört att det är glada människor som julpyntar tidigt och då hade han tänkt att det stämde så bra in på mig! Tog fram ALLT julpynt förra helgen. Får nog lov att hålla med honom och så tänker jag på dig, du verkar också vara en väldigt glad person efter alla dessa år som jag har följt och inspirerats av dig ❤️ Älskar julen och vill göra den så lång som det bara går 🎅🏻
  Ser fram emot allt gott du brukar tipsa om nu inför jul, gör nästintill alltid allt som du lägger ut 😂❤️

  1. Haha tack, men ja jag är nog mestadels en g l a d människa faktiskt. Vilket härligt betyg att du provlagar!! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..