Restauranger i Dublin

IMG_9590

Hej hej

På hotellet (The Shelbourne hotel) finns en känd afternoon tea i värdsklass. (Se till att boka i tid). Så där lyxig stämning så folk nästan viskade, med levande musik, brasa, utsökta små bakverk och champagne. Och plötsligt spelades Happy Birthday för Micke 🙂 Ett av mina mysigaste minnen!

IMG_9574
IMG_9571
IMG_9584
IMG_9592
IMG_9593
IMG_9579
IMG_9595
IMG_9599
IMG_9602

Och det var inte det enda stället hans födelsedag uppmärksammades på, det var allt från desserter till sångare som glatt hjälpte oss fira.

En dag hade vi bokat brunch på Beef & Lobster! Där skulle det serveras Bottomless Mimosas (dvs hur mkt mimosa man ville ha, keep them coming) Bara det att när vi var där så påstod de att de bara hade det vissa dagar vilket inte framgick av hemsidan, ett annat sällskap blev upprörda och gick medan vi och ett annat sällskap diskuterade saken tills de gick med på Mimosas även denna dag. Bra att ha Marcus med sig i såna här lägen kan man säga 😉  (Finns inget han inte kan snacka sig till).

IMG_9710

IMG_9688

IMG_9690

Tog in flera rätter och delade på, lobsterroll, hamburgare, eggs benedicte, lökringar, pommes och tillbehör – och det godaste av allt, friterad mac ´n cheese!!!!!

Blev så mätta så vi orkade inte så mkt av den där Mimosan trots allt hehe..

IMG_9701
IMG_9699
IMG_9700
IMG_9698
IMG_9696
IMG_9693
IMG_9704
IMG_9707

IMG_9687

 

Ett trevligt frukosthak hittade vi på Tang Café. Sånt där liitet men charmigt café med liten men god frukostmeny.

IMG_9657
IMG_9664
IMG_9667
IMG_9668

En fantastisk brunch åt vi på Balfes, den måste ni testa. Mimosas, cappucino, scrambled eggs med bacon, eggs benedicte och pannkakor med sirap, sött och salt om vartannat, den perfekta mixen!

IMG_0050
IMG_0054
IMG_0061
IMG_0057

Goda drinkställen hittar man lite varstans, vi hittade tex ett trevligt ställe med happy hour och ta två betala för en – men missade tyvärr precis tiden.. Pygmalion hette puben och värt ett besök oavsett.

IMG_0018

IMG_0021

Trevliga vinbarer och uteställen med fantastisk stämning, man kan slinka in lite var som, utbudet är stort!

IMG_9640

På Rustic Stone åt vi en grym middag! En sån restaurang där man tillagar sin mat på varma stenar vid bordet. Riktigt gott och ett kul sätt att äta på.

IMG_0038

IMG_0022
IMG_0024
IMG_0027

Men den allra godaste middagen tror jag vi åt på Fire! En surf n´turf som är svårslagen och alla möjliga goda tillbehör i en fantastisk miljö. Som vi njöt av denna kväll! Hade dock inte bokat bord i förväg och det var såklart fullbokat och lite till, men som sagt har man med sig Marcus så är inget omöjligt.. 😉

IMG_9787
IMG_9769
IMG_9770
IMG_9766
IMG_9772

Musikern bakom mig sjöng en trudelutt för Micke 🙂

IMG_9778
IMG_9782
IMG_9786

Galet god middag! Och inte långt därifrån slank vi in på ett hak, Café en Seine, som inte såg mycket ut för världen utanför men visade sig vara gigantiskt inomhus med världens drag på dansgolvet så där blev vi kvar för en sängfösare.

IMG_9800

IMG_9790
IMG_9796
IMG_9792

Dublin får 10 poäng av 10 möjliga på alla sätt och vis!

KRAM

 1. Jenny skriver:

  Så kul med sådana här inlägg! Egentligen spelar det ju ingen stor roll när inläggen kommer. De är ju till för att inspirera och ge tips. Då gör det ju inget om dem inte kommer direkt. Spelar ju egentligen ingen roll när ni var där. Tack för en toppenblogg!

  1. Ja men så är det ju, restaurangerna etc finns ju där oavsett 🙂 Kul att du gillar bloggen!! Kram

 2. Sara skriver:

  Jag älskar din blogg och älskar alla tips! När jag ser vart ni åker osv verkar vi så lika! Min man är kock och jag är oxå utbildad inom restaurang så jag älskar alla dina tips! Framförallt restauranger men även hotell! Jag tycker däremot att det är lite sent att komma med tipsen för Dublin nu! När vi grymma läsare ser att du varit där vill vi ju ha dom direkt!!

  1. Hehe ja jag vet men ibland hamnar större projekt som en reseskildring på is när man kommer hem pga annat som hopar sig och sen faller det i glömska. Men bättre sent än aldrig hoppas jag 😂 Kul att du gillar bloggen!! Kram

 3. Anna skriver:

  Tack för dina tips 🙂 Som vanligt grymma! Ha en fortsatt fin dag. KRAM

  1. Tack, vad kul att du gillar! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..