Hallon och lakritsfudge

DSC_5834

 

Hej hej

Mera julgodis! Den här hallon & lakritsfudgen från Mittkök har varit galet poppis i sociala medier sista åren. Men de är faktiskt grymt goda!! Använde färska hallon men det går nog lika bra med frysta. Hoppade över momenten med vattenbad för smulig ”engelsk” fudgekonsistens och gjorde så här:

Hallon och lakritsfudge

Lakrits fudge

3 dl grädde
4 dl socker
50 g smör
4 msk glukossirap/vanlig sirap
1 påse krossad turkisk peppar
½ krm chili
200 g mjölkchoklad
svart karamellfärg

Hallonfudge

3 dl grädde
4 dl socker
50 g smör
4 msk glukossirap/vanlig sirap
125 g färska hallon
150 g vit blockchoklad
1 msk vaniljsocker
några droppar röd karamellfärg

Lakritsfudge: Stöt turkisk peppar i mortel. Blanda grädde, smör, socker, sirap, chili, turkisk peppar i en tjockbottna rostfri kastrull. Rör tills det börjar koka. Använd termometer för bäst resultat och rör om medan du kokar tills smeten uppnått 118-120 grader. Dra av kastrullen från värmen och rör om tills det slutat koka för att inte bränna botten. Nu rör du ner den ljusa blockchokladen så den smälter ner i smeten.Häll upp i en form ca 30×20 som är klädd med bakplåtspapper. Sätt in den i kylen under tiden som hallonfudgen görs.

 

DSC_5835

 

Hallonfudge: Blanda ihop alla ingredienser utom den vita blockchokladen och vaniljsockret i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Koka upp och koka under omrörning med en termometer tills smeten uppnått 118-120 grader. Ta kastrullen från värmen och rör tills den slutat bubbla. Rör nu ner den vita blockchokladen.Häll hallonlagret över lakritslagret och ställ kallt att stelna. Skär sedan fudgen i bitar.

 

DSC_5869
DSC_5870
DSC_5890
DSC_5889
DSC_5903

 

Magiskt goda om ni gillar kombon hallon/saltlakrits!

 

KRAM

    1. Haha ja men gör det!!!! Värt besväret 🙂 kram

  1. Barbro skriver:

    Kanske jag får prova nån dag men idag gjorde jag mozartkulor som också är gott i gott.
    Ha en bra kväll..💕

  2. Anette skriver:

    ÄLSKAR den kombon men jag är för slö för att ta tag i ett sånt recept. Känns som för många moment för mig. Du måste ha en ängels tålamod du när det gäller bakning/matlagning. ❤️ Tur att du tipsade om Daimrocks med saltlakrits! My kind of! 🤩💫👍🏼

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..