Fusk-Jansson på 5 min

Hej hej

Hör ni till dem som gärna vill ha Janson på julbordet eller uppesittarkvällen och skinkmackan men inte orkar stå och skala och skiva potatis i stavar och vänta på den i timmar i ugnen (låg temp och lång tid är ju bästa knepet för att få den krämig) så kommer här en raket-snabb variant som ni svänger ihop på 5 minuter.

Man tar helt enkelt en färdig förpackning potatisgratäng + en burk ansjovis (allt spadet men ca hälften av ansjovisen) och blandar med 1 dl grädde och toppar med lite ströbröd och smör. In i ugnen ca 20-25 min 200 C och njut sen av både doften och gratängen! Tar max 5 minuter att svänga i hop.

Tadaaaa. Man får ta till små genvägar i julstressen ibland. Just för att slippa den där stressen 🙂

KRAM

 1. Kim skriver:

  Tips, det finns Jansson bas med strimlad potatis också👍
  Kram

   1. Helene skriver:

    Peka är märket finns bl a på Willys

 2. Erika B skriver:

  Tack för all inspiration! I år ska vi spela jullklappsspelet för första gången efter att ha velat prova länge efter att ha läst om det här hos dig. Skulle du vilja beskriva hur ni spelar det (eller länka om du beskrivit det tidigare – sökte men hittade inte)?
  Kram Erika

 3. Camilla skriver:

  Så smidigt! Jag brukar köra med en stor påse pommes strips. Ett lager i botten på en smord form sedan ansjovis med spadet o gul lök, resterande strips o häll över grädde o toppa med skorpmjöl. Men allra godast är ju den med egenskalad potatis förstås 🙂 Kram

  1. Har testat med pommes men fick inte till det, har du tips på nån bra sort att använda!?! Kram

   1. Camilla skriver:

    Köper alltid Felix strips o klyftpotatis tkr de är bäst.

 4. Malin skriver:

  Wow sådant här gillar jag. Den enkla vägen, det ser ju jättegott ut. Jag brukar använda pekas potatisgratäng varvat med köttfärssås som blivit över toppar med lite riven Västerbotten. Barnen älskar det. Fina bilder från ert julbord och utekväll med familj och vad stor din lille kille blivit. Kram kram!

 5. Issa skriver:

  Hejsan!
  Underbara bilder och ljuvliga recept. Det är hos dig jag letar inspiration till alla typer av bjudningar. TACK!
  När du hade middag med grannfruarna , tema vita kläder, blev jag nyfiken på en klänning. Det såg ut dom att det var paljetter, eller annat tyg med glans i. Modell oversize t-shirt- aktigt… Hoppas du förstår vilken jag menar. Kan du i så fall höra var den kommer ifrån?
  God Jul o stor kram från mig

  1. Tack, vilken fin komplimang! Den glittriga toppen är från H&M och en annan tjej hade kjolen i samma serie 🙂 kram och god jul!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..