Smygfirande mitt i veckan

Innehåller annonslänkar

DSC_3749

 

Hej hej

Den här hösten/vintern räcker inte dygnets 24 timmar till alls. Älskar ju när det är mycket men längtar också till att ha ingenting i kalendern. Den är fullbokat prick varje dag fram till juldagen. Sen checkar vi in på Arlanda och åker till vårt andra hem och vilar upp oss i Torrevieja 🙂 Som jag längtar! Inte nån värmebölja över nyår men vad gör det. Garanterat varmare än här 😉 och jag vill bara d i t ! På nyårsafton har vi INGA planer för första gången nånsin, bara det känns lyxigt faktiskt. Tror vi äter en lunch på nån restaurang vid havet och satsar på en middag hemma bara vi 4 med allas önskemål på menyn och går ner till stranden (ca 200 meter dit) eller upp på takterassen vid 12-slaget och äter 12 vindruvor (spansk tradition) och kikar på fyrverkerier och skålar in det nya året. Framöver hoppas jag vi kan ha gäster med oss över nyår men nu har vi tyvärr inte hunnit fixa med sovplatser.

Meeeen än är det många dagar kvar av denna jul och jag njuter av varje! Bara för man längtar efter något så måste man ju leva här och nu. Inte bara se fram emot helger och annat i framtiden. I dag fyller Micke år! Marcus och Em undrade om vi inte skulle ha någon fest så de kunde komma över och gratta men nej det hinns inte med i år så vi bjöd in dem i går på middag.

DSC_3725
DSC_3731
DSC_3720
DSC_3738

Det blev skaldjurspasta med gratinerade havskräftor och till dessert kladdkaka i stekpanna med chokladganache, glass och chokladsås.

DSC_3753

Recept på skaldjurspastan:

Krämig skaldjurskräftspasta med gratinerade havskräftor
ca 6 port

6 stora havskräftor att gratinera eller 12 små
blandade skaldjur till såsen (ca 1 kg med skal)
1 vitlöksklyfta
1 ask pärltomater
2 st schalottenlök
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
250 g philadelphiaost
1 tsk socker
1 tsk sellerisalt
2-3 dl skaldjursfond (se nedan)
cayennepeppar
salt & peppar
ev lite redning

Pastasås: Finhacka schalottenlök och vitlök och bryn i lite olja i en panna. Tillsätt tomaterna i halvor och låt fräsa med en stund. Tillsätt creme fraîche, grädde, philadelphia och fond. Låt puttra i hop till en krämig sås. Smaka av med socker, sellerisalt, cayenne, salt & peppar. Red ev av till lite tjockare konsistens. Ta den från plattan. Skär köttet från skaldjuren i bitar och rör ner i såsen.

Gratinerade havskräftor:
6  stora havskräftor eller 12 små
1 klyfta vitlök, pressad
1/2 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
skal från 1/2 citron
flingsalt

Blanda samman allt och mixa med stavmixer. Dela kräftorna och lägg på en plåt. Bred örtsmöret över. Gratineras i 250 C ca 3-5 min tills smöret smält alldeles innan servering.

DSC_3721

Koka pasta (gärna tjock spagetti) och blanda med pastasåsen. Lägg upp på ett stort fat, toppa med de gratinerade havskräftorna och strö rikligt med parmesan över. Lägg på citronskivor och servera genast.

DSC_3745

Gästerna satt och suckade nöjt att det var det godaste de ätit och någon tog 3 (!) portioner kladdkaka 🙂 Jag nämner inga namn..

DSC_3775

DSC_3769

Chokladkaka i stekpanna
4-6 port

100 g smör
1 dl mjöl
3 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg

chokladtäcke:
200 g mjölkchoklad (jag använder marabou med salta mandlar i)
1 dl vispgrädde

Till servering:
vaniljglass
chokladsås (denna)

Smält smöret. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem. Häll smeten i en gjutjärnspanna.

Grädda kakan i 175 C ca 15 min. Gör chokladtäcket under tiden. Smält choklad och grädde i en kastrull. Häll detta över den varma kakan. Låt stå en liten stund och svalna men kakan ska fortfarande vara varm/ljummen. Skopa över några kulor god vaniljglass och ringla över lite chokladsås. Servera genast och låt gästerna ta direkt ur stekpannan.

(obs dubbelkolla så pannan går in i ugnen, ta inte en för stor)

DSC_3770

Barnen fick carbonara och snögubbe-glassar. (Färdigköpta men visst är de söta?)

DSC_3764
DSC_3766

Sovmorgon för alla utom födelsedagsbarnet i dag, han åkte nog ca 2 h innan vi andra vaknade. Killen som aldrig sover. Inte nog med att han vaknar 05.30, han lägger sig typ 01-02? Inte undra på att våra barn aldrig sov som bebisar, de ärvde väl hans sömnbehov 😉

DSC_3758

Lille Henry var ju med i går och Sebbe undrade om vi inte kunde skaffa en egen bebis för han tycker han är så goooosig. Tack men nej 🙂 Mysigt med bebis absolut. Mysigt att inte sova mer än nån timma i taget på 3 år, inte lika mysigt. Been there, done that, got the grey hair..

DSC_3748

Tips. Satinkjolen köpte jag på Black Fiday – älskar den!! Så skön och sitter liksom inte åt nånstans  (avskyr tighta plagg). Finns HÄR och just i dag är det 30 % på hela sortimentet (HÄR hittar ni).

KRAM

Ps) glöm inte följa mig på FB HÄR, där uppdaterar jag flera gånger om dagen med tips inför jul och annat. Och har ni önskemål på vad ni vill se mer av där inne så lämna dem gärna där.

LOADING..