Ambassadör och lunch på slottet med landshövdingen

Innehåller annonslänkar

IMG_8085

Ny mascara, örhängen från Lily & rose och båtringad mjuk tröja

 

Hej hej

Vilken tisdag i går! Var inbjuden på lunch på Örebro slott hos vår landshövding, det är ju inte varje dag 🙂 Jag har ju den äran att vara utvald till ambassadör i Örebro inom mat & dryck och det har jag gjort med den äran. Vi är några ambassadörer inom olika områden som hjälpt till att sprida vad som händer här i länet och sätter Örebro på kartan, så ni som turistar här (och bor här) ska veta vad som finns att göra och äta osv. Uppdraget börjar lida mot sitt slut och i går sågs vi på en gemensam lunch på slottet och högtidlig diplomutdelning.

IMG_8086
IMG_8089
IMG_8093
IMG_8109
IMG_8100

Hjälmargös med kräftsås, fantastiskt gott. (Fint att servera en sallad i burk innan, det ska jag härma!)

IMG_8115
IMG_8117
IMG_8118

Men det här är ju för lite sås..

IMG_8126

Sådär ja 🙂

Trevlig lunch som avslutades med någon slags äppelkaka och råkräm innan vi minglade vidare genom respresentationsvåningen och fick en del historier om kungarna genom tiderna och kika in i sovrummet där kungligheterna brukar sova när de är på besök numera!

IMG_8130

Franska Jean Baptist Bernadotte till vänster. Som adopterades vid 45 års ålder av vår svenska kung Karl den XIII och fick namnet Karl XIV Johan. Valdes bla ut för hans långa snygga ben 🙂

IMG_8134
IMG_8135
IMG_8137

En kunglig toa-selfie är ju ett måste. (Tröjan, så mjuk! Ska beställa den zebrarandiga också innan jag postar detta inlägg 😉 25 % rabatt nu)

Efter detta promenerade vi till Wadköping och bjöds på ett litet teaterspel och inblick i gammeldags julförberedelser. Kul! Wadköping är ju öppet året om även om man nästan glömmer det vintertid så passa på att kika in i de mysiga bodarna eller besök deras marknader. Min pappa bodde faktiskt här när han var liten (!) men då såg det inte riktigt ut så här utan de gamla byggnaderna har flyttats hit i efterhand.

IMG_8144
IMG_8147

Efter en fika så kilade jag vidare för att möta upp familjen på middag medan de andra gick vidare. Vi firade ju bröllopsdag och had lovat barnen att gå på Pinchos. Som faktiskt fått in flera barnvänligare alternativ nu som vanlig pommes (!) och pannkakor.

IMG_8151
IMG_8152
IMG_8157
IMG_8158
IMG_8150

Det blev inga bättre bilder på de tuggande familjemedlemmarna än så här men den får vara med ändå för den var rätt gullig om man hade haft ljud till. ”Tack mamma och pappa för livet” utbrast nämligen Sebbe och försökte sig på en gruppkram runt bordet. <3

KRAM

 1. Cazi skriver:

  Vad härlig kommentar av Sebbe! ❤️

 2. Ulrika skriver:

  Vilken helt underbar kommentar! 😍 Måste värma mamma- och pappahjärtat!!🤗

  1. Jaaaa. Han är vår lille poet 🙂 kram

 3. Emma skriver:

  Hej! Jag undrar lite hur ni funderade kring Torrevieja? Det är ju en bit dit, man kan inte bara åka över en helg tex plus att man är ju lite låst när man har skolbarn 🙈 Vet att du pratat om lägenhet i någon storstad, ni var aldrig inne på tex Stockholm 😊 Vi funderar själv fram och tillbaka men nu drömmer vi om Stockholm 🙂

  1. Har redan bott i Stockholm 10 år (innan vi flyttade hit) och var ute efter v ä r m e! Planen är väl egentligen långsiktig, att kunna vara där längre perioder när barnen är stora och vi pensionärer 🙂 Fram tills dess blir det bonus. Kram
   (Hade jag haft råd hade jag dock hemskt gärna haft en lägenhet i Stockholm också 😅)

 4. Hej Ambassadören 😘🥰
  Du är bäst!
  Gulliga Sebbe och hela familjen ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..