Festligheter och klänningen

Innehåller annonslänkar

DSC_3881-2

Hej hej

Dagarna rusar på denna vecka så man nästan får hålla i sig! I dag gör jag något så glamouröst som storstädar. Skrubbat stora badrummet så knogarna glänser i kapp, ska ta mig an resten strax. Ska bara… (gör alltid allt annat än jag borde när jag ska städa, tycker det är såå tråkigt!) Tvättmaskinen har rullat non stop sen vi vaknade och får fortsätta med det. Det väntar en trevlig belöning i slutet av dagen som tur är.

Så fort barnen kommer hem från skolan ska jag sätta dem i arbete med sina rum. Micke kommer undan lätt.. Såg ett intressant reportage på nyheterna i morse om hur ca 80 % av kvinnorna tar på sig rollen som projektledare vid jul och gör det mesta – handlar, lagar mat, bakar, köper julklappar, städar, pyntar osv. Stämmer verkligen här. Hur är det hos er?

DSC_3885-2

Förra veckan var det fest med klackarna i taket! Länge sen jag var på en riktig tjejfest med utgång, får nog vila upp mig ett år till nästa hehe. Men så kul det var! Emilie är grym festfixare och bjöd på generöst julbord och uppstyrd fest med ett härligt tjejgäng och nya bekantskaper. Temat var rött efter egen tolkning, det rödaste jag fann i garderoben var denna gammelrosa klänning med vissa röda inslag. Close enough!

DSC_3903-2

Många mail och DM om den och det är alltså DENNA. Tack för komplimangerna <3

IMG_8036-2
IMG_7999-2
IMG_8015-3

Och jag sa julbord va? Sååå gott!!

IMG_8010-2
IMG_8043-2
IMG_8051
IMG_8048
IMG_8056
IMG_8054

En lite suddig gruppbild innan kvällen blev suddigare 🙂 Måste verkligen göra något åt kameran, kan man fabriksinställa den tro? Nånting har hänt med inställningarna eller så har den gjort sitt. (Är det nån som har en Canon G7X II och råkar ha några bra tips så hör av er)

KRAM

 1. Malin skriver:

  Läste ett gammalt FB inlägg som kom upp som ett minne där jag berättade hur duktig jag varit: kokat knäck, pysslat, gjort julmat, handlat julklappar bla bla bla. Det jag glömde skriva var att jag jobbade och gjorde allt annat som jag i vanliga fall också gjorde.Men som tur är har detta ändrat sig helt av sig själv och den som ändrat det i lugn och ro är jag. Då visade sig att min man hann med och har nu hjälpt till och tyckt detta var supertrevligt. Vi tar fram ljusstakar till advent, granen till Lucia, tomtar den 20:e. Lite i taget alltså och njuter tillsammans. På lördag tar vi en dag på Emporia där julklappar handlas. Lite näthandling framför datorn när vi ändå kollar TV. Ja det var alltså mitt eget fel. Nu är julen så mysig. Vi bakade julgodis tillsammans med våra vänner under festliga former. Så kul vi hade. Förlåt det blev långt. Men så intressant tankeställare Vickan. Du är bäst. Kram.

  1. Ja men det blir ju så lätt så, ingen som tvingar eller ber en utan man tar självmant på sig rollen som projektledare av nån anledning och slår nästan knut på sig själv. Låter som ni har ett klockrent upplägg nu! Kram

 2. Helene skriver:

  Jag har lagt ner projektledare hemma, är chef på dagarna det får räcka. Vi gör en lista tillsammans kring 1a advent vad alla ska göra och handla etc, alla lika mycket. Blir något inte gjort eller handlat då blir det så. Har sänkt mina krav och önskemål rejält. Blir mysigt ändå.

 3. Vi har ”turen” att vara bortbjudna nästan varje år men jag frågar alltid om de vill ha hjälp med något.

  När det gäller julklappar så inhandlade jag det mesta fram tills några år sedan då mannen i huset plötsligt var bättre än mig på det som skulle inhandlas (och det håller jag ju med om🤣)
  Men fortfarande fixar jag det där lilla extra så det blir några små klappar.

 4. Maria skriver:

  Ja, gode tid. Två annars jämställda personer med stressiga heltidsjobb som helt plötsligt tappar allt 50/50-tänk. Jag har bakat, skrivit julkort, planerat julafton vad gäller var och när och hur, tänkt ut och köpt samtliga julklappar till HANS barn (!?) och städat. Och så gnäller han på att det är synd att alla stressar så mycket över jul. Jo tjena.

  Med det sagt, mycket av julfixet gillar jag, men i år har det blivit helt fel. Övrigt under året är vi väldigt samspelta så jag vet ärligt inte vad som blev fel här…

  Kram och god jul!

 5. Anna skriver:

  Tips: säg upp dig från julklappsinköpen till mannens sida av familjen. Det är INTE din uppgift att fixa julklappar till hans släkt. Om de blir utan, fine, inte ditt problem. Bestäm att ni ska köpa kanske 2-3 julklappar var till barnen.
  Dela upp fixandet av julmat på alla ni ska fira med och tänk efter vad ni verkligen MÅSTE ha på julbordet.
  Och om ni inte kan dela upp städandet kan ju den som inte städar ta med sig resten av familjen och göra nåt annat så du åtminstone får städa ifred.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..