ANNONS

Seg saffranskaka med kokostosca och glasstorn

/

DSC_0816

Hej hej

Skön sovmorgon i dag, sov till 9 och vaknade av mig själv av mina timer-ljus som gick i gång på skrivbordet brevid sängen på ”mitt kontor”. Stänger av dem nu (och påminner Micke att stänga av väckarklockan så den inte ringer 05.30 på måndag – annars en klassiker för det glömmer han alltid när han går på semester.)

Gjorde en så god kaka som jag tycker ni ska testa. Man behöver ju inte sluta med allt juligt att äta på julafton, hela jullovet kan man äta julgotter och fika med saffran och annat gott eller hur! Detta är en variant på en choklad/toscakaka (klicka för recept) men jag smaksatte med saffran istället för kakao och toppade med glass och chokladsås. Såååååå gott!! Blir lite knäckaktig smak av den sega kokostoscan och i hop med saffranskladdkakan och gräddig vaniljglass och varm chokladsås blev det rena drömdesserten!

DSC_0764

Saffranskladdkaka med toscatäcke

Botten:

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 g saffran (1 förp)
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör

Täcket:

40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos

Vispa ägg & socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Häll i en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och grädda i mitten av ugnen 200 C, ca 15 minuter.

Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.

DSC_0768
DSC_0795

Tog ut min liiite tidigt så den sjönk i hop och jag hade nästan lust att kasta den. Men det är ju onödigt så jag skopade upp en massa glass på den ljumma kakan (Big Pac ischoklad blev perfekt till!!) och ringlade över chokladsås. Ja men lägg av vad gott!!! Tror knappt det blev en smula kvar.

DSC_0796
DSC_0801
DSC_0802
DSC_0804
DSC_0810
DSC_0816
DSC_0824
DSC_0828
DSC_0832
DSC_0835

Gott gott gott!

(världens godaste chokladsås? klicka för recept)

Nu ska vi ge oss ut här i julträngseln och handla den allra sista julklappen. Yay!

KRAM

8
45

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00