ANNONS

Marshmallows

/

DSC_6021

Hej hej

Hur står det till i julstöket? Marshamllows är ett gott och kul godis att göra själv, mycket enklare att göra än man kan tro. Kan smaksättas som man vill, här har jag i krossad polka.

Marshmallows med polkakross

2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl strösocker
1½ dl vit sirap
3 msk vatten
75 g krossade polkagrisar
röda hushållsfärger
olja till formen
florsocker

Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger. Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min tills det blivit vitt och fluffigt.

Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev ett stänk hushållsfärg allra sist. Pensla en form, ca 20×20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker.

DSC_5951
DSC_5957
DSC_6025

KRAM

0
38

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00