ANNONS

Smörgåsbakelse med löjrom

/

Hej hej

Festlig förrätt till nyår som går att förbereda innan, små smörgåsbakelser med löjrom! Brukar göra lite olika varianter, detta är ett recept från Matmagasinet. Både goda och festliga. Själva bakelsen förberedes med fördel dagen innan men dekoreras innan servering.

Smörgåsbakelse med löjrom
4 port

12 skivor formfranska

Räkröra
ca 1 msk hackad dill
¼ rödlök
150 g skalade räkor
1 dl majonnäs
saft av citron efter smak
salt och cayennepeppar

Laxröra
ca 1 msk finklippt gräslök
100 g varmrökt lax
3 msk philadelphiaost
saft av citron efter smak
salt & nymald svartpeppar

Garnering
1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl majonnäs
40 + 40 g löjrom
8 gröna sparrisar
12 handskalade räkor
skivad citron
dillvippor

Räkröra: Finhacka dill och rödlök. Grovhacka räkorna. Blanda ner hacket i majonnäsen. Smaka av med citronsaft, salt och cayennepeppar. Ställ kallt.

Laxröra: Finhacka gräslöken. Dela laxen i bitar med en gaffel och rör ihop med gräslök och färskost i en bunke. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ kallt.

Garnering: Rör ihop crème fraiche, majonnäs och hälften av löjrommen i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Tryck ut tolv rundlar av brödskivorna med hjälp av ett glas eller en stans, ca 8 cm i diameter. Lägg ut fyra brödrundlar och fördela räkröran på dessa. Lägg på en ny rundel på varje och fördela laxröran ovanpå. Avsluta med sista brödrundeln och täck bakelsen med löjromskrämen på topp och sidor. Låt stå väl övertäckta i kylskåpet till dagen därpå.

Skär av den nedre, grova delen på sparrisen. Stek resten hastigt i lite olja, och krydda med salt och peppar. Garnera bakelserna med sparris, räkor, löjrom, en skiva citron och dillvippor.

KRAM

2
60

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00