Laxbakelse med hjortron

dsc_6902

 

Hej hej

Denna laxbakelse är superenkel att svänga i hop, och både fräsch och festlig med spännande tvist.

dsc_6891

 

Laxbakelse med hjortron

8 port
4 bitar mjukt tunnbröd
2 dl creme fraiche
1/2 dl hjortronsylt
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 msk hackad gräslök
8 skivor gravad eller kallrökt lax
100 g machesallad (den var slut i affären denna gång, men är att föredra)
hjortron att garnera med

Klipp eller skär tunnbröden i 6 bitar vardera. Lägg dem på en plåt. Rosta tunnbröden mitt i ugnen 250 C, ca 2-3 min (inte mer, då blir de för hårda!). Låt bröden svalna.

Vispa creme fraichen fast med elvisp. Blanda i hjortronsylten och smaka av med salt & peppar. Blanda i gräslöken.

Varva lax, cremefraiche och sallad mellan tunnbröden lagda på assietter. Garnera med gräslök och hjortron.

 

dsc_6892

 

KRAM

  1. Linda skriver:

    Ofta surfar jag runt på olika sidor för att få tips på bra middagar, desserter, tilltugg mm. och det slår aldrig fel, det är på denna sida jag hittar recepten. Skrattade lite för mig själv när jag för tredje gången i dag klickade upp din blogg på nåt som verkade intressant. Otroligt bra receptbank. Jag har lagat många av dina rätter genom åren och alltid varit supernöjd. Fräscht och gott men ändå relativt enkelt. Tack för all inspo och gott nytt år!

    1. Vilket fint betyg, TACK!!! Kram och Gott nytt!

  2. Ser verkligen gott ut och helt otippat med hjortronsylt. Måste provas! Själv har jag tipsat om en enkel sak att göra till nyår, nämligen sockrade glas på min blogg. Roligt och fint både med och utan alkohol och en piff för kalaset.
    God fortsättning på dig!
    //Berith

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..