ANNONS

Hummersallad med chilimajonnäs

/

DSC_3117

Hej hej

Har ni tänkt laga något festligt och gott till förrätt så har jag ett tips på en supergod och snygg förrätt. Servera den gärna i glas så blir det extra festligt. (receptet hittade jag i Elle mat & vin)

Hummersallad med chilimajonnäs
4 port

2 färska humrar
2 nävar blandade fina små sallatsblad
1 hjärtsallatshuvud
olivolja
1/2 citron
flingsalt och nymald svartpeppar
1 bunt grön sparris

chilimajonnäs:
2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 msk pressad citron
1 krm salt
2 dl olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
1 stor chilifrukt, delad och urkärnad

Börja med majonnäsen. Blanda äggulor, senap, citron och salt i en stor vid skål och vispa ihop Tillsätt oljan, först droppvis samtidigt som du vispar kraftigt. Fortsätt hälla oljan i en tunn fin stråle medan du ­vispar kraftigt tills majonnäsen tjocknar. Hacka vitlöksklyftan med lite flingsalt. Finhacka chilin och mosa den tillsammans med vitlöksklyftan till en pasta. Tillsätt det till majonnäsen och låt den stå i kyl gärna över natten eller ett par timmar.

Skala och ta ur köttet från humrarna. Dressa sallatsbladen med lite olja och några droppar citron samt salt och peppar. Fördela den i fyra höga skålar eller glas. Stek sparrisen hastigt i lite olja och salta lätt. Ställ ett par hjärtsallatsblad i varje portion tillsammans med sparrisen. Dela upp hummerköttet och tillsätt det samt en klick majonnäs. Servera genast.

DSC_3134
DSC_3121

Hummer, sparris och krämig het majjo – kombon är sååå god!

KRAM

3
44

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00