Planksteksgratäng

Dsc 3322

Hej hej

 

Här kommer ett gott tips så här i sista timmen inför nyår. Plankstek i gratängform! Smidigt om man är flera och inte har plankor till alla. Kan göras i långpanna om man är riktigt många. Och har man ont om tid funkar pulvermos fint, jag tycker det är skönt med genvägar när man har gäster så har man mer tid att umgås istället 🙂

Planksteksgratäng
4 port

potatismos (4 port)
ca 500 g fläskfilé eller oxfilé
2 dl bearnaisessås
2 dl grädde
salt & peppar

Gör valfritt potatismos och blanda ner en äggula eller två innan det spritsas i formen.

Img 0635

Skär köttet i skivor och stek så det får färg på båda sidor. Lägg detta i formen.

Img 0636

Blanda valfri bearnaise med grädden i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt & peppar. Häll detta över gratängen. (red ev av med lite redning om ni önskar tjockare sås).

Img 0638
Img 0639

Gratinera rätten i ugnen, 225C, tills moset fått fin färg. Servera gärna med ugnsbakade tomater, bacon/sparris-knyten och stekta champinjoner för maximal plankstekskänsla 🙂

Dsc 3324
Dsc 3331

Yummi!

Har ni spikat menyn för morgondagen nu? Vad äter ni? Lagar ni något, är bortbjudna, äter ute, jobbar eller firar inte nåt särskilt? NÅT äter ni förhoppningsvis oavsett, berätta gärna vad – jag är så nyfiken!!!

KRAM

 1. Måste testa det här receptet, ser så gott ut! Undrar bara vilken bearnaise du använde dig av? Trevlig kväll 😊

  1. Testat flera olika, här hade jag knorr pås-bea. Kram

 2. Här är vi hemma i myskläderna och har varit hela dagen, så när som på en promenad. Alla tre rätter är redan uppätna och barnen sover. Nu ska vi bara hålla oss vakna så vi kan väcka största killen vid midnatt som lovat 🙂 här blev det toast skagen till förrätt, rostas med hasselbackspotatis, ugnsrostade tomater och beasås till varmrätt och kladdkaka till efterrätt.

 3. Anna skriver:

  Förrätt: Gårdschips cheddar med löjrom
  Huvudrätt: thanksgiving-middag med kalkon, sötpotatis och tranbärsgele
  Efterrätt: Daimglasstårta med jordgubbar och polkaströssel!

  Tack för all inspo och gott nytt! Du är sååå smart, kreativ och inspirerande!!!

 4. Therese skriver:

  Vi är bortbjudna men ska ta med förrätt och efterrätt. Det blir bruchetta med lufttorkad skinka till förrätt. Till efterrätt blir det en glassbomb med vaniljglass, chokladglass och melon och passionsfruktssorbet som läggs på ett fat med minimaränger och hallon/blåbär runt om. Hoppas att det ska smaka. Gott nytt år!

 5. Stina skriver:

  Såå ljuvligt gott, OCH enkelt! Du är en mästare på att laga rätter med twist, få till det där lilla extra…Tack så mycket för all inspiration och motivation du ger, man blir så kreativ! Kram och GOTT NYTT ÅR till hela familjen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..