ANNONS

Smörgåstårta till fredagsmyset

/

Heeeeej raringar

Får sån energi av solen här. Önskar jag kunde dela med mig lite till er som saknar. Ska försäkra bunkra så mkt jag kan inför kommande grå och regniga dagar, det verkar bara så januari hemma ser ut när vi kommer hem. Bunkra är nog tyvärr omöjligt förresten, får se till att njuta här och nu istället.

Fredag i dag och vi har bokat vår favoritrestaurang i kväll faktiskt så det blir middag ute. Har ni planer för i kväll? Sväng annars ihop en smörgåstårta! Eller gör en i dag för att njuta av i helgen, de blir ju som godast dagen efter.
Detta receptet ger en saftig, krämig, söt och salt smörgåstårta. Bättre än alla köpevarianter tycker jag och inte alls svårt att göra. Ni ska få steg för steg här. Denna lilla raring räcker till 2 rejäla portioner skulle jag säga. Eller 3 små om man bara finfikar lite.

Smörgåstårta för 2
1 dl vispgrädde
1 dl hellmanns majonnäs
6 rostbröd

lager 1:
3 msk gurkmajonnäs
3 stora skivor kokt skinka

lager2:
2 kokta ägg
2 msk av gräddmajjo-röran
salt

Topping:
valfritt men jag använde
huvudsallad
mandarinklyftor i burk
svart stenbitsrom
räkor
saltapinnar
passionsfrukt

runtom:
ca 4 dl krossade ostbågar

Vispa grädden ganska hårt. Blanda försiktigt med majonnäsen. Skär kanterna av bröden och lägg 2 st på ett fat. Bred på gurkmajonnäsen och finhackad skinka. Lägg på 2 brödskivor till. Hacka äggen och blanda med majjoröran. Smaka av med salt. Bred röran på bröden och toppa med de sista 2 skivorna. Bred resten av gräddmajjoröran runt hela tårtan. Krossa onstbågarn och tryck dit dem på sidorna (Detta kan vara lite trixigt, jag brukar fylla näven med ostbågekrosset och trycka dit, allt som ramlar av tar jag upp igen och trycker på mer. Gör så runt om och borsta bort överflödet sen). Plasta in tårtan och ställ kallt några timmar, gärna över natten. Ta fram den och garnera innan servering.

 

FREDAG. Bring it on!

KRAM

5
80

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00