ANNONS

Den godaste soppan!

/

DSC_3044

Hej hej

Denna soppa måste ni testa om ni inte gjort det, den blir sååå himla god. Perfekt för lite ruggiga dagar och vardagskvällar, blir nästan godare av att stå till sig en natt i kylen så värmer man bara på soppan vid servering och middagen är klar på ett kick!

DSC_2983
DSC_2984

Italiensk köttsoppa
4 port

400 g benfri högrev
2 st gula lökar
2 st vitlök
400 g zucchini
2 msk smör
2 msk tomatpuré
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liter kalvbuljong
1 dl crème fraiche
2 msk pesto

Topping:
1 1⁄2 dl hackad basilika
1 1⁄2 dl Svecia riven
1 dl creme fraiche

Skär köttet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i bitar. Bryn kött och lök i smör i en gryta. Rör i tomatpuré, salt och peppar. Häll på buljongen och låt koka ca 50 min. Tillsätt zucchinin och koka 10 min till.

DSC_2985

Rör ner 1 dl crème fraiche och pesto. Låt koka upp. Toppa med crème fraiche, basilika och ost vid servering.

DSC_2986
DSC_2988

Mustig smakrik, värmande och mättande. Köttet blir så mört så det rasar isär och peston ger så himla god smak i denna. Testa nu!

DSC_3044
DSC_3045

I morgon börjar vardagen igen. Vi sitter på flygplatsen nu och väntar motvilligt på att lämna solen och det sköna semesterlunket och kasta oss rakt in i vardagskarusellen och busväder igen. En kort vecka som tur är, gillar mjukstart 🙂 2 vardagsmiddagar och 3 luncher att planera, fredagkvällen blir nog tacos/skaldjur. (Helgen planerar jag sällan i förväg, gör ni?) Längtar efter korv med bröd så det åker också upp på listan. Eller en tunnbrödsrulle. Sugen på köttbullar med gräddsås också. Husman helt enkelt. Ska scrolla lite i arkivet och se vad jag hittar.

KRAM

7
79

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00