Jag blåser bort!

Hej hej

Blåser på riktigt bort här. Åkte förbi Willys i morse för att handla lite frukost.

Jag kan inte handla ”bara lite frukost”. Kanske var tur det för tack vare de tunga påsarna flög jag inte bort påväg till bilen. När jag lastat in dem bak och skulle gå runt till förarsätet däremot så svär jag att jag svävade!?? Jackan blev liksom som nåt segel! Och sen jag kom hem har det låtit som huset ska lyfta iväg när som helst och molnen är som att se en film snabbspolas framåt.

Fick lite mer handlat än frukost. I kväll blir det chili, den står hela dan i crockpoten och sprider god doft. Gjorde en ny variant. Även en ny variant på picklad rödlök. Återkommer med recept efter provsmak. (Det är ju långt ifrån allt jag lagar som kvalar in här.) Till efterrätt blir det fruktsallad (med russin i till allas förtret utom min) och vispad grädde. I morgon ost & baconkorv med vågiga pommes, räksallad och påsbea. Gourmetmåltid 🙂 men jag är sååå sugen på det!

Pressade apelsiner till frukost. Varken jag eller barnen är fan av fruktkött i så jag silade den också. Beroendeframkallande!

Kittad för några dar. Kanske kan parera alla baciller från skolstarten.

Såg färdigt en film som jag somnade ifrån igår: On the twelfth day of Christmas. (Viaplay). Klassisk fånig julfilm 🙂 Micke och jag såg en film häromdan: Fractured. Den var jättebra! Lite psykologisk thriller sådär. Har ni sett några bra filmer under julledigheten? Tipsa gärna! Ikväll ska vi kolla i kapp oss på Farmen, ett måste att följa!

Parerat för sötsugna barn i semestermood, inga kakor innan maten – det blir morötter! 😉 Wish me luck.

KRAM

 1. Sophie skriver:

  Mannen och jag har precis kollat färdigt på Hemligheten. Utspelar sig från tidigt 90-tal fram till 2011 på Nordirland. Du känner nog igen James Nesbitt i huvudrollen. Handlar om en man och kvinna som är djupt religiösa och som har en affär och kommer på att de ska göra sig av med sina respektive. Sann historia vilket gjorde den ännu bättre! Vi såg de två första avsnitten på SVT Play och de två sista streamade vi för vi kunde inte vänta.
  Älskar bloggen, läser många men din är min favorit! Perfekt blandning av mat, mode, resor o vardagsliv. 👌💕

 2. Sofia skriver:

  Skönt att höra om nån annan som kan bli sjukt sugen på pommes (vågiga) och pulverbea. Gärna grillkrydda med😋
  Smakar fredagkväll på 80-talet🤣
  Min sambo förstår ingenting😉

 3. Ingrid skriver:

  Twin finns på Svt play, jättebra serie.

 4. Ullis skriver:

  Kan tipsa om morotsstavar och sen pressa citron och salt över. Fick det på cypern för 100 år sen och var oväntat gott. Söta morötter, surt och salt. Brukar bli mitt nyttiga snacks.

 5. Aldrig testat chili, men bara måste snart! Minns att det var skriverier om Knorrs påsbea för nåt tag sen när den bara försvann. Har du hittat den? Såg att den skulle finnas på mathem och citygross, men det ärbinget man får tag i när man bor i Norrbotten. Men, så hittade mamma den på ÖoB innan jul, lycka!

  1. Jag köper på citygross men den smakar tyvärr inte som förr 😭 kram

   1. Nä alltså, jag tyckte inte riktigt det heller. Då var det inte mina smaklökar som spökade alltså! Hm, att dom gör om ett vinnande koncept. Men jag har ju som för mig att det var nåt med den där såsen som gjorde att den försvann. Kan ha fel, men om det stämmer kan det ju ha med det att göra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..