Arraksbollar i stora lass

DSC_8816

Hej hej

En oplanerad lördag som förresten har ganska många planer när jag tänker efter (som mest innefattar städa/rensa/tippen och trädgårdsgrejer) men ändå. Dagens aktiviteter kan utan problem göras i mjukiskläder. Om jag inte får med mig gänget på bio. Kan iof med fördel ses i mjukiskläder. Baka ska vi göra också. Sebbe väljer dammsugare eller arraksbollar. Olivia har önskat Red Velvet Cake så en sån ska vi göra strax.

Arraksbollar

250 gr sockerkaka
3/4 dl socker
75 gram rumsvarmt smör
2-3 msk kakao
1-2 kapsyler arraksarom
(ev lite vatten)
chokladströssel

Bryt sockerkakan i bitar och lägg i en bunke tillsammans med smör, kakao och socker. Vispa samman till en slät smet. Smaka av med arraksarom. Blir smeten för torr så tillsätt en gnutta vatten. Rulla bollar och doppa dem i chokladströssel runtom. Ställ kallt. Sååå goda!

Gillar ni??

DSC_8800
DSC_8801
DSC_8804
DSC_8802
DSC_8814

Vad har ni för planer för helgen? Berätta gärna!

KRAM

 1. malin skriver:

  lugn helg. Bara vara hemma och bygga klart kommoden till nya badrummet. Nån skogspromenad med banankakefina. Middag blir limefilé (ica recept) och biff stroganoff.

 2. HannaB skriver:

  Varit i Sthlm och köpt tyg till dotterns studentbalklänning som min mamma ska sy, kommer bli så fin ☺️. Nu hem till kompisar på middag. Kram och ha en fin kväll!

 3. Sophia skriver:

  Vi fick med oss tonåringen till ånnaboda där vi gick runt sjön i ett vintrigt landskap, helt underbart trots isande vindar. Vi avslutade med en fika. I kväll väntar middag på chandani. Just ja vi har hunnit med att städa också =)
  Med hopp om en trevlig helg.

 4. Petra skriver:

  Här blir det också en oplanerad helg med massa planer! 😀 Utflykt för 50% av familjen medan jag är hemma med de som är mindre 😊 Plocka/återvinning/tvätt/sortera/leta papper är delvis klart. Bakade mitt livs första cheesecake igår – pepparkaksbotten och saffransfyllning. (Julen varar väl till påska? 😉) – så den ska vi njuta av när alla är hemma.
  Mat ikväll? Gah. Ingen idé! Ganska tomt i kylen. Risotto kanske? Sedan blir det nog tidigt i säng och lyssna på någon pod.
  Ha en trevlig helg med familjen!

 5. Gunvor skriver:

  Vi drog iväg till torpet på Östgötaslätten direkt efter jobbet i går, tände kaminen och unnade oss sedan Bookmakers toast men bytte ut oxfilé mot ryggbiff från hjort (som mannen skjutit själv och som vi slaktade förra helgen). Idag eldar vi i kaminen och tar det lugnt i soffan med böcker och hockey som sällskap❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..