ANNONS

Krämig kycklinggratäng med potatis och curry

/

Innehåller annonslänkar

IMG_1263

Hej hej

Här är det full fart. Farit runt kors och tvärs i min rosa gosejacka. Perfekt väder/kyla för den nu. (Finns HÄR. Beställde även DESSA prisvärda sidenlakan från samma ställe, sååå fina live! Får visa när jag bäddat.) Verkar ju inte bli någon vinter i år? Kanske skönt men jag saknar snön.

IMG_1271

IMG_1276

Upptäckte att Olivia var hemma hos kompisen mitt emot och skrattade i fönstret som två hyenor åt mig där jag stod och fotade mig själv. Man borde väl vara van efter 17 års bloggande men tycker fortfarande det är pinigt när nån ser en haha. Och barnen tycker tydligen det är kul att se trots att det varit deras vardag sen de föddes.

Tack för alla goda curry-recept på instagram i går. Var såå akut sugen på curry. Hittade ett gammalt urklipp i min ”curry-hög” här hemma som jag utgick från och det blev så G A L E T gott! Superenkelt på alla sätt och vis och sån där mumsig kletig värmande god comfortfood. Så gott så vi tog en portion extra efter att vi var proppmätta och spenderade halva kvällen med att oja oss sen men det var det värt 🙂

DSC_4413

Denna svänger man i hop på nolltid, perfekt vardagsmat alltså. Den görs nämligen på bla färdiggrillad kyckling, färdig potatisgratäng och smaksatt crème fraîche!

Krämig kycklinggratäng med potatis och curry
4-6 port

800 g färdig potatisgratäng
1 grillad kyckling
3 dl grädde
2 dl crème fraiche paprika/chili
3 tsk currymango-krydda
1 köttbuljongtärning
1 msk mango chutney
salt & peppar
ca 1 msk mjöl + 1/2 dl vatten
ca 2 dl riven goudaost

Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. Blanda samman crème fraiche, grädde, buljong, mango chutney och curry i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red av med lite mjöl + vatten (redning) till tjockare konsistens. Häll potatisgratängen i botten på en rymlig form och förgrädda den 10 min i 200 C.

DSC_4405
DSC_4404
DSC_4403

Ta ut formen och höj värmen till 225 C. Lägg på kycklingen och den rivna osten. Häll över currysåsen. Ställ in gratängen i ugnen 15-20 min tills ytan fått fin färg. Servera med en god sallad.

DSC_4406
DSC_4407
DSC_4409
DSC_4408
DSC_4414
DSC_4417
DSC_4425

DSC_4423
DSC_4428

Alltså såååå gott! Och krämigt! Älskar krämig mat 🙂 Ni MÅSTE testa detta!! (Och hittar ni inte just denna krydda så går det bra med vanlig curry).

IMG_1257

Ska snart flänga vidare på tjejmiddag. Dock under paraply hör jag, det bara ööser ner ute? Och barnen som nyss drog iväg på sina sparkcyklar, oops.

Första tisdagsträffen med grannfruarna i år. Vi behöver ny serie att följa, har ni några tips på lagom lättsam/spännande serie att se en gång i veckan med ett gäng tjejer, någon serie som ni tror skulle passa bra för detta? Tipsa gärna!

KRAM

(Har förresten hunnit till frisören sen bilden togs så utväxten är borttrollad och håret både blondare och lite länge. Kika på instagram sålänge!) 

39
75

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00