ANNONS
Integritet på Tailsweep

Godaste tacopajen!

/

Hej hej

Och godmorgon från ett blåsigt Örebro. Hade en så otroligt grå och misspeppig dag i går, less på det mesta. Såå i dag har jag bestämt mig för att ha en toppendag och bli på strålande humör. Man kan ju med lite ansträngning styra in dagen rätt själv, så jag hoppas det hjälper. Liten buckla på vägen här på morgonen bara med upprörda diskussioner med liten kille som ville köpa något i ett spel men redan har gjort slut på veckopengen och därför inte får köpa något (ny veckopeng i morgon) så det var tårar och tandagnisslan och surt humör. Hör inte till vanligheterna, Sebbe är född på bra humör och surar sällan! Men dessa spel alltså, jag blir galen så mkt pengar som slösas i dessa spel och man får ju i n g e n t i n g, puts väck är pengarna borta och nya gubbarna kul en kort stund tills de lanserar fler om ett par dar som är ännu roligare och sen är man igång igen. God lust att förbjuda dessa köp helt men veckopengen har vi sagt att man får köpa vad man vill för om det så är fika, smink eller spel i mobilen.

Middagstips! Denna tacopaj har jag gjort en miljon gånger. Nej kanske inte men endera dan har jag nog det 😉 Den är ju sååå god. Och hur många varianter jag än testar så är och förblir detta favoriten.

Världens godaste tacopaj

Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Fyllningen:
700-800 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni

Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor

Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°. (Kläm gärna fast kanterna med folie högst upp så förhindrar ni både att de rasar ihop och att de blir brända)

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.

Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda ca 15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en god sallad till. Oslagbart!

Vi hade fefferoni vid sidan av denna gång men den blir faktiskt ännu godare med dem i, de gör något med smaken på toppingen så ha gärna i dem och låt de kräsna peta bort dem om man vill 😉

Nu ska jag återgå till det där med att bli på bra humör! Ha en bra start på dagen alla fina läsare!

KRAM

17

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00