ANNONS

Browniecheesecake

/

DSC_4468

Hej hej

Bakade en browniecheesecake (en variant av den med nötter i finns i arkivet sen tidigare) Olivia älskade den. Sebbe sådär. Han gillar bara plain kladdkaka i princip 😉 Jag tycker det är himla gott med den lite syrliga cheesecakesmeten mot den söta chokladiga kakan.

DSC_4389

Browniecheesecake

Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker

Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
strössel

Använd en ganska liten form (ca 20 cm) med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.

Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.

Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon (såg slipper man kakaoklumpar). Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och blanda försiktigt.

DSC_4392
DSC_4393
DSC_4397

Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 25 min. Låt kallna i formen.

Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan.Strö över strössel. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.

DSC_4466
DSC_4467
DSC_4468
DSC_4476
DSC_4478
DSC_4489

Så god!!!

Nu rockar vi den här onsdagen. Här ska packas (vi ska åka skidor i helgen!), städas (borde städas kanske jag ska säga, tror inte det kommer hända) ett utkast ska mailas in senast i dag (är lite av en sista-minuten-tjej, jobbar alltid bäst under stress. eller press heter det kanske? eller stress? stressad blir man ju iallafall ;)), ett annat ska fotas med tillhörande recept så en inköpsrunda får det bli strax, hämta ut underställ till barnen som växt ur sina (hade jag visst också gjort, resåren i midjan sitter åt som en pina – kan man klippa upp en resår eller blir det pannkaka av alltihop då? vägrar köpa nya, används en gång om året ;)) och sen tänkte jag nog ta med barnen upp på Hindersmässan när de slutar. Handla lite skräp, frysa och muttra. Äta churros, köpa dyra oliver och kladda med sockervadd och försöka stå emot tjat om heliumballonger. Hör till om man är Örebroare 🙂

KRAM

5
95

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00